В часовете преди обяд ще преобладава слънчево време. Затоплянето ще

...
В часовете преди обяд ще преобладава слънчево време. Затоплянето ще
Коментари Харесай

И слънце, и гръмотевични бури днес

В часовете преди обяд ще доминира слънчево време. Затоплянето ще продължи и оптималните температури ще са сред 18° и 23°. В следобедните часове над западната половина от страната, а вечерта и над североизточните региони, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места ще има краткотрайни превалявания от дъжд и ще прегърми. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили.



По Черноморието ще доминира слънчево време. След обяд облачността ще се усили и по здрач, основно по северното крайбрежие ще превали дъжд, тук-там и ще прегърми. Ще духа до сдържан югозападен вятър, който късно вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури и там ще се покачат и ще бъдат от 15° до 20°. Температурата на морската вода е към 8°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания от дъжд, над 1700 – от сняг. На обособени места, основно в масивите от Западна България, ще прегърми. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра - към 2°.

След краткотрайно понижение на облачността, в събота още веднъж ще се заоблачи. На доста места ще има и превалявания от дъжд, основно в Южна България съпроводени и от гръмотевици. Температурите ще стартират да се намаляват.



В неделя ще доминира облачно време, с превалявания, като с продължаващото захлаждане, тук-там във високите полета на Западна България и в Предбалкана, а през нощта против понеделник и в Лудогорието, дъждът да се примесва и краткотрайно ще минава в сняг. Има нараснала възможност за обилни превалявания: в събота - в югозападните региони, а в неделя - в Южна и Източна България.

В понеделник преваляванията ще спрат, облачността от запад ще се раздира и понижава. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад и ще стартира стопляне. Във вторник ще бъде най-вече слънчево. Сутринта ще е относително студено, само че дневните температури ще продължат да се покачват.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР