В бюджета на Столична община има баланс между приоритети и

...
В бюджета на Столична община има баланс между приоритети и
Коментари Харесай

Георги Георгиев: В бюджета на София за 2020 г. има баланс между приоритети и възможности

В бюджета на Столична община има баланс сред цели и благоприятни условия. Това съобщи общинският консултант от ГЕРБ-София и ръководител на Комисията по финанси и бюджет в Столичния общински съвет Георги Георгиев, оповестиха от Политическа партия ГЕРБ.

По време на съвещанието на локалния парламент той изясни, че бюджетът на София за 2020 година е на първо място виновен – можем да си разгадаем да харчим толкоз, с колкото разполага хазната на София.

„ Дисциплината, спазвана при разходването на бюджетните средства, е измежду достолепията, приети от интернационалната рейтингова организация „ Стандарт енд Пуърс “, която в края на м.г. за следващ път увеличи дълготрайния кредитен рейтинг на града ни “, добави Георгиев.

Паргов: В Бюджет 2020 на Столична община не виждаме упоритост за справяне с проблемите в града

Той акцентира, че София е с най-голям рейтинг от всички столици на Балканите.

„ Разбираем е стремежът на всеки общински консултант да извърши обещанията, давани по време на акцията за локални избори. Ние сме тук, с цел да работим за по-удобна и приветлива градска среда, в услуга на жителите на София. Въпреки партийните си пристрастия и несъгласия, би трябвало да решаваме дружно кой план да бъде изпълнен незабавно, кой може да се отсрочи и кой има потребност от спомагателна подготовка. Бюджетът не е машинален общ брой от цифри. Той е средство за осъществяване на политики. Смятам, че в този план е заложено осъществяването всички съществени цели, които ще оказват помощ на София да продължи своето развиване и разцвет “, добави ръководителят на комисията по финанси и бюджет.

Той добави, че планът за Бюджет 2020 година е в размер на 1, 729 милиарда лева, дружно с измененията, направени в комисията по финанси и бюджет.

„ За създаване, ремонт и поддържане на транспортната инфраструктура са планувани близо 70 млн. лева, включително и средства по оперативни стратегии. Отделно за поправки на квартални улици и тротоари са заделени 50 млн. лева За развиване и рационализация на градския превоз в София плануваните средства са общо над 381 млн. лева Почти 42 млн. лева ще бъдат вложени в реконструкции на трамвайни линии. За непорочност на въздуха, озеленяване и ръководство на отпадъците са планувани повече от 294 млн. лева, включително и средства по оперативни стратегии. В тези пари са включени планиране и създаване на нови паркове – „ Кукуряк “ в „ Овча купел “, „ Въртопо “ и Източен парк в регион „ Младост “ и други Средствата за развиване на електронните услуги и цифровизация са над 4,7 млн. лева, като стремежът на това ново направление в структурата на Следствен отдел към окръжна прокуратура е привличане на безплатни европейски средства “, сподели още Георги Георгиев.

Постоянната финансова комисия на Столичния общински съвет обширно прегледа всички постъпили досега оферти за изменение и допълнение на бюджета на София. Георгиев добави, че салдото сред всички цели в полза на жителите на София е извънредно значим.

Фандъкова в СОС: Залагаме 12 милиона лв. повече за поправки на квартални улици

„ Доброто обмисляне ни дава убеденост, че и осъществяването на бюджет 2020 ще бъде положително. В резултат на разискването на всички постъпили оферти, бяха признати няколко промени в приходната и разходната част на плана за бюджет на Столична община за 2020 година С общо 7,34 млн. лева бяха увеличени предстоящите доходи от налог МПС, налог възмездно придобиване на имущество и такса битови боклуци. С тази смяна плануваните лични доходи за 2020 година към този момент са в размер на 790 млн. лева или с 64,5 млн. лева повече от предходната година “, приключи Георги Георгиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР