В бюджета на община Козлодуй за 2019 г. са предвидени

...
В бюджета на община Козлодуй за 2019 г. са предвидени
Коментари Харесай

Община Козлодуй ще оказва финансова помощ на семейства с репродуктивни проблеми

В бюджета на община Козлодуй за 2019 година са планувани средства за финансово подкрепяне на фамилии с репродуктивни проблеми. Финансирането за осъществяване на проучвания и лекуване ще се реализира по ред, регламентиран в Правилник за финансово подкрепяне на проучвания и процедури, свързани с лекуване на неплодородие на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Козлодуй, признат с Решение № 487 от 05.07.2018 година на Общински съвет Козлодуй.
Обект на финансиране са както фамилни двойки, по този начин и такива във фактическо общуване, при които най-малко единият от двойката е гражданин на общината от 3 год. Разглеждането на подадени документи и систематизиране на средствата за подкрепяне на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала, с репродуктивни проблеми ще се прави от Комисия, която ще реализира надзор за съблюдаване на критериите и изискванията за придобиване на права за прилагане на средствата, за осъществяване на действия по асистирана репродукция и други медицински операции.
Критериите за финансиране и изискванията за кандидатстване са указани в Правилник за финансово подкрепяне на проучвания и процедури, свързани с лекуване на неплодородие на фамилии и лица, живеещи на фамилни начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Козлодуй.
Семейните двойки могат да аплайват като подадат Заявление до кмета на общината, по пример, с приложените към него документи, на адрес: гр. Козлодуй, ул. „ Христо Ботев” № 13, община Козлодуй – Информационен център.
Допълнителна информация може да се получи всеки работен ден от 8 до 17 часа в постройката на общинска администрация Козлодуй, бл. СМК, ет. 3, Дирекция „ Хуманитарни дейности” или на телефони 0973/85 846; 0973/85 844. За детайлности може да търсите и Здравка Гергова - координатор на Фондация "Искам бебе " - 0898/ 866 874.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР