В бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2021 год.

...
В бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2021 год.
Коментари Харесай

Увеличават парите за обработка на рецепти, платени от НЗОК |

В бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за 2021 год. би трябвало да се плануват разноски с 448 хиляди лева повече за фармацевтите, които работят с медикаменти, изписани по протокол и изцяло заплатени от НЗОК, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това е записано в решенията на Надзорния съвет на НЗОК, взети по време на последното му съвещание. Решенията са оповестени на интернет страницата на НЗОК.

Досега НЗОК плащаше на фармацевтите по 2 лева на обработена рецепта за медикаменти, платени на 100 % от НЗОК. Предвижда се заплащането да се усили на 2.20 лева, като до края на годината за това ще са нужни 24 600 лева По-голямо нарастване на тази стойност би било стопански нелогично, нецелесъобразно и в ущърб на Закона за бюджета на НЗОК, е записано в решението на надзорниците.

Очаквани резултати от смяната са реализиране на по-добро оценяване на труда на магистър-фармацевтите, които обслужват предписания за 100 на 100 платени лекарствени артикули от НЗОК, предписвани на протокол.

Целта е и да се усили броят на аптеките, които биха желали да отпускат изцяло платени от НЗОК медикаменти, както и увеличение на опцията пациентите да получават медикаментите си без да се постанова да пътуват на огромни дистанции, когато липсва наоколо такава аптека.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР