В бюджета има доста въпроси, които заслужават внимание. Първият и

...
В бюджета има доста въпроси, които заслужават внимание. Първият и
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Темата с бюджета не трябва да се политизира, въпросът е твърде отговорен

" В бюджета има много въпроси, които заслужават внимание. Първият и най-съществен е обвързван с недостига. Не би трябвало да има политизация на тематиката с бюджета, тъй като това е прекомерно виновен въпрос ". Това разяснява пред БНР депутатът от Политическа партия - Демократична България Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на. Той акцентира, че трябва да се търсят положителните решения.

" Правителството не трябваше да афишира 6,4% недостиг, а трябваше да предложения парламентарните групи на диалози, да чуе концепциите за понижаване на разноските. Обявявайки подобен недостиг, това накърнява обществения имидж на България пред интернационалната общественост ", акцентира политикът. 

По думите му в Народното събрание би трябвало да има единодушие, че дефицитът би трябвало да бъде понижен на 3% и първата най-безболезнена мярка е 100% от дивидента на държавните компании да бъде взет, а не 50%, както е планувано. 

" Това води до 900 млн. лв. повече доходи в бюджета и по-малък недостиг. Това е най-очевидната мярка. Следваща мярка е обзор на финансовите разноски, в това число ПВУ. Защо е належащо такова огромно повишаване на разноските за прехрана? Тези въпроси ще бъдат разисквани в Народното събрание и е значимо да няма популистки настройки, а съществено отношение ", счита той. 

Димитров акцентира, че не би трябвало да има увеличение на налозите, тъй като е значимо да се подтиква висок стопански напредък, защото от него ще дойдат по-високите заплати и пенсии, догонването на европейските стандарти. Би могло да се заложи на по-висока събираемост, счита още той. 

Мартин Димитров  Мартин Димитров Мартин Димитров е български политик, ръководител на Съюз на демократичните сили от декември 2008 година, съпредседател на ПГ на изрази увереност, че депутатите ще напреднат със законодателната стратегия по ПВУ, само че в случай че промените, ангажимент на държавното управление, не бъдат свършени, следва огромно забавяне по Плана. 

" Ако тази година успеем да влезем в Шенген, това ще донесе по-висок Брутният вътрешен продукт. Това би трябвало да ни бъде национална цел... Категорично не би трябвало да се отхвърляме от еврозоната. Членството в нея е по-ниски лихвени проценти, вложения. Сега плащаме цената на две рецесии - пандемия и война ", сподели още той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР