В Бургас започва мащабна кампания за ограничаване на пушенето сред

...
В Бургас започва мащабна кампания за ограничаване на пушенето сред
Коментари Харесай

В Бургас започва мащабна кампания за ограничаване на пушенето сред учениците

В Бургас стартира огромна акция за ограничение на пушенето измежду учениците . Родители, учители и институции дружно ще се борят против тютюневия пушек в дворовете на образователните заведения.

Обичайна панорама е учениците да се събират в двора на учебното заведение или към постройката, с цел да пушат. Как обаче това може да се промени и дали самодейността, поета от родителите, ще даде резултат в бъдеще, следва да се види.

Все по-често ще се приказва за хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), породена от модерните устройства

„ Вече няколко години установяваме, че тютюнопушенето, използването на алкохол и наркотични субстанции е нещо, за което учители, родители, общински органи и държавни институции знаят, само че няма ефикасни дейности “, Георги Иванов, който е татко на петокласник и деветокласник, както и един от основателите на акцията.

Снимка: bTV

Ето за какво родители вземат решение да обединят напъните си по смисъла на присъединяване на жителите в държавното и публично ръководство. Така при започване на септември се ражда самодейността „ Отговорни в учебно заведение “. Тя обгръща 35 учебни заведения в Бургас, само че родителите считат, че ще прерасне в национална.

В нея по-малко от 5% от възрастното население пуши

„ Очакваме по този метод да предизвикваме и законодателни промени. На първо време би трябвало да се обнови санкционния режим. Такъв режим би трябвало да има както за учениците, по този начин и за родителите и учителите “, счита Георги Иванов.

Снимка: bTV

„ Проверки се вършат непрестанно в дворовете на учебните заведения и прилежащите тротоари. Малко по-деликатна е обстановката с лицата под 18 години – в закона е регламентиран реда за инспекция. Ние това ще го изговорим с шефовете на учебните заведения. Предстои основаването на координационен механизъм, в който всеки ще си знае правата и отговорностите “, разяснява тематиката и Веселина Петрова от РЗИ-Бургас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР