В Бургас ще бъдат подменени отоплителните уреди на 1 994

...
В Бургас ще бъдат подменени отоплителните уреди на 1 994
Коментари Харесай

По-чист въздух в Бургас след подмяната на старите печки на дърва и въглища с нови

В Бургас ще бъдат сменени отоплителните уреди на 1 994 семейства. Общината стартира да приема документи на искащите да се отопляват по метод, който не замърсява въздуха. Пилотната фаза на Интегрирания план по Програма ЛАЙФ планува преходът към различни форми на отопление, които щадят околната среда.
В първият стадий от плана ще се включат 80 семейства, на които старите печки ще бъдат сменени с нови. Всеки от утвърдените претенденти ще получи безплатно новите отоплителни уреди, дружно с монтажа и демонтажа на старите печки. Гаранционният период на оборудването е пет години.
На интернет страницата на Община Бургас са посочени всички изискавния, документи и критерии на които би трябвало да дават отговор претендентите, които желаят да се включат в плана.
Допълнителна информация и препоръки при попълване на документите могат да се получат и на телефон 056/ 84 38 91.
Заявленията би трябвало да се подават в Местния център за администриране на плана на адрес - Бургас, улица " Трапезица " No 5 от 27 януари до 31 март тази година.
Едно от изискванията е жилищата на претендентите да бъдат в териториалния обсег на схемата за замяна на старите печки на твърдо гориво, които са Централна градска част, квартал " Възраждане " и комплексите " Лазур ", " Братя Миладинови " и зона „ Г “ на " Меден рудник ".
След стартирането на първата фаза от плана се чака количеството на отделени фини прахови частици в града да намалее с 1 200 кг за една година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР