В Бургас продължава делото за загиналите полицаи, които бяха прегазени

...
В Бургас продължава делото за загиналите полицаи, които бяха прегазени
Коментари Харесай

Гранични полицаи на разпит за катастрофата с мигранти в Бургас: Искат да ни изкарат виновни

В Бургас продължава делото за починалите служители на реда, които бяха прегазени от рейс с мигранти на кръстовище в центъра на града. Фаталната злополука стана рано сутринта на 25 август 2022 година Днес бяха разпитани граничните служители на реда, преследвани рейса - палач от село Крушевец до Бургас.

В 4.30 сутринта на 25 август 2022 година граничните служители на реда подават стоп палка на бял, разхлопан рейс в село Крушевец. Той обаче не стопира и стартира гонене. Това описа в правосъдната зала Пламен Томов, граничен служител на реда в група " Охрана на държавна граница " ГПУ-Бургас: " На 25 август към 4:30 получих сигнал от дежурния в ГПУ, че на подаден сигнал със стоп палка от сътрудници в село Крушевец, че рейс - бял на цвят, не е спрял на подадения сигнал. Отправихме се към с. Маринка. Информацията беше, че рейсът е бял с надписи, очукан, разхлопан. Това беше информация от дежурния. Преминаваме през село Маринка, и на към километър в посока Крушевец, виждам фарове и се разминаваме с него. При което споделям на сътрудника: " Мисля че това е въпросният рейс ", въртим и тръгваме след него. Последваме го. Поради повода, че е се движи с много висока скорост, нашата маневра, лиши време за нас, с цел да тръгнем след него. На излизане от Маринка, на легналите служители на реда, той просто прелетя. В един миг го загубихме. Понеже има разклон за Твърдица към центъра, алармирах сътрудниците от местността Пода. Карахме с релативно висока скорост, над 100 км/ч. С въпросния рейс държахме 100 м. отдалеченост, не можах да го настигна. Пускам звукова и светлинна сигнализация, само че не отреагира на сигналите. При опита да мина в лява или дясна лента той влизаше в моята лента, за да ни изхвърли в канавката. От контролно-пропусквателен пункт Пода също се включи екип. Не видях конфликта. Само го чух ", описа граничният служител на реда.

Колегата му Коста Димитров съобщи за БГНЕС: „ Искат да ни накарат отговорни! Нашата работа ние сме си я свършили, както би трябвало. Каквото е трябвало сме го създали! Откъде да знам какво има в рейса? Нямахме никаква информация! "

Преследването продължава от различен екип гранични полиция, само че опитите да се спре рейсът остават безуспешни. Така се стига до съдбовния конфликт с патрулната кола в центъра на Бургас, която се пробва да направи обсада на пътя. Там на място умират служителите на реда Атанас Градев и Йордан Илиев.

Днес бяха разпитани като очевидци и пожарникарите, притекли се на помощ: „ Това, което видяхме, е конфликта на патрулен автомобил с рейса, и се опитвахме да ги спасим оптимално бързо ", съобщи Даниел Зафиров, пълководец на екип към противопожарна работа

Подсъдимият сириец Омар Аднан се извини в залата на родителите на починалите служители на реда, сподели че съжалява и не е предизвикал гибелта им съзнателно, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР