В БУЛСТАТ регистъра изтекоха личните данни на над 300 000

...
В БУЛСТАТ регистъра изтекоха личните данни на над 300 000
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 8 януари

В БУЛСТАТ регистъра " изтекоха " персоналните данни на над 300 000 българи

 Своеобразен теч на персонални данни се получи в БУЛСТАТ. В регистъра с изключение на професионалните данни на огромна част от самоосигуряващите се са и всичките им персонални данни - непрекъснат и домакински адрес, имейли, телефони и така нататък, заяви БНР. Това се случва, откакто от 4 януари влязоха в действие промените на Закона за регистъра БУЛСТАТ, които преобразуваха кодовете по БУЛСТАТ на физическите лица, които съответстват с техния ЕГН с 10 знака, в нов Единен идентификационен код с 9 знака.

Бъгът в регистъра на БУЛСТАТ, към този момент е отхвърлен

След като стана ясно, че БУЛСТАТ регистъра " изтекоха " персоналните данни на над 300 000 българи, когато системата е заменила потреблението на обединен цивилен номер при дотогавашната регистрация на хората със свободни специалности с нов деветцифрен код. Дефектът е отхвърлен навреме, научи " Дневник ".

Правосъдният министър: Няма теч на данни от БУЛСТАТ регистъра

Няма теч на данни от БУЛСТАТ регистъра. Това разгласи на ексклузивен брифинг министърът на правораздаването Надежда Йорданова. „ Теч на персонални данни от указател БУЛСТАТ няма и не е имало. Подготвяме законодателни промени “, съобщи тя в взаимно изказване с министъра на електронното ръководство Божидар Божанов.

Адресите на политици, музиканти и артисти измежду изтеклите данни от БУЛСТАТ регистъра

Личният телефонен номер на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и непрекъснатият адрес на който е регистриран изтекоха в масива на БУЛСТАТ с компрометираните персонални данни на 300 хиляди българи. Заедно с Минчев с изтекли персонални данни са и заместниците му Кристиан Вигенин и от " Българска социалистическа партия за България ", Мирослав Иванов от " Продължаваме промяната " и Атанас Атанасов от " Демократична България - Обединение ". Сред пострадалите от теча в БУЛСТАТ регитъра има и министри като този на земеделието Иван Иванов.

Кирил Петков увери: Няма да има наложителна имунизация, до момента в който съм министър председател (ВИДЕО)

Кирил Петков с публично изказване: Няма да има наложителна имунизация (срещу коронавирус), до момента в който съм министър председател. Искам да уверя всички българи, че няма да има наложителна имунизация до момента в който съм министър председател. Това заяви министър председателят Кирил Петков с видео във Facebook.

" Искам да уверя всички българи, че няма да има наложителна имунизация до момента в който съм министър председател. Всички ние желаеме да няма ограничавания поради коронавирус 19 и да няма персонални ограничавания като зеления документ. Изборът на всеки един от нас е свободен, само че и всеки един от нас носи своята отговорност дали ще се оправим като страна. Вече има над 2 милиона изцяло имунизирани българи и в случай че успеем да достигнем 75% на имунизиране, дружно ще избегнем затваряне на стопанската система и учебните заведения. Само дружно можем да преодолеем тази поредна вълна! "

Слави се възмути: Анонимна партия, без нито един народен представител, единствено за 47 дни получава 637 хиляди лв. дотация

Знаете ли коя е политическата партия, която получава най-вече пари от държавните дотации към днешна дата? Оказа се, че това е никому незнайното политическо придвижване “Социалдемократи ” с никому незнайната лидерка Елена Нонева. Забележете - Движение “Социалдемократи ” няма нито един народен представител в Народното събрание, само че като една от трите партии, с чиято регистрация “Продължаваме смяната ” се яви на изборите, е получила 637 390 лв. за интервала от 14 ноември до 31 декември, написа във Facebook водачът на " ИТН " Слави Трифонов.

Гешев се оплаква на целия Европейски Съюз и Съединени американски щати, че ръководещите желаят да го създадат фигурант, твърди Хаджигенов (ВИДЕО)

Главният прокурор Иван Гешев е изпратил писмо до куп европейски дипломати, в това число ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, в което се оплаква по какъв начин върховенството на правото в България е " под опасност от висок интензитет " през последните 2 години. Това излиза наяве от прессъобщение на организацията " Ние идваме ", която е основана от някогашните депутати юрист Николай Хаджигенов и Арман Бабикян.

Потвърдено от службите: Борис Бонев е получил опасност за живота си

Общинският консултант и деятел от " Спаси София " Борис Бонев написа в обществената мрежа Фейсбук, че е получил получил опасност за своя живот. По негови думи е доказано от български и непознати служби. Ето и какво написа: " Вчера получих достоверна информация от българските служби за непосредствена опасност за живота ми. Информацията е доказана и от задгранични партньорски служби. Вече съм дал подробни показания пред способените органи за евентуалните аргументи за заканите, които най-вероятно се дължат на работата ми като общински консултант и на активността на " Спаси София ".

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт

Над 150 българи са блокирани на летището във Франкфурт повече от 10 часа.Те е трябвало да излетят за София нощес в 23:00 ч., заяви Българска национална телевизия. За Българска национална телевизия един от пасажерите Росен Стойнов описа, че първоначално са им споделили, че полетът ще закъснее с 30 минути. После обяснили, че ще сменят самолета, само че това по този начин и не се е случило.

Джокович получил изключение поради прекаран COVID-19 през декември

Световният номер 1 Новак Джокович получил здравно изключение за присъединяване на Australian Open, тъй като бил инфектиран с ковид през декември, оповестиха юристите му в заявление в съда, три дни откакто бе подложен в имиграционен хотел, оповестява БГНЕС. 360p geselecteerd als afspeelkwaliteit Сръбският тенисист е изискал да бъде изместен в оборудване, където да може да тренира за идното Открито състезание на Австралия по тенис. Датата на първия позитивен ПСР тест е записана на 16 декември, 2021, споделя спортиста в заявление до федералния съд в опит да трансформират решението за отвод на визата му за влизане в Австралия. Адвокатите на сърбина прибавиха, че той е бил държан осем часа на летището, в по-голямата част без опция за връзка.

От Русия: Ето каква бойна техника, отряди и самолети бяха мобилизирани за протеста в Казахстан (ВИДЕО)

В нощта против четвъртък (6 януари) арменският министър председател Никол Пашинян, който сега оглавява Съвета за групова сигурност на ОДКБ, сподели, че е взето решение за изпращане на групови мироопазващи сили в Казахстан. По-късно изказването на Пашинян се появи на уеб страницата на Кремъл. 360p geselecteerd als afspeelkwaliteit Няколко часа по-късно медиите научиха, че на летищата Кубинка и Чкаловски край Москва се образува авиогрупа за Казахстан. „ Тя включва няколко пътнически самолета, както и товарен Ил-76 и Ан-124 “, заяви РЕН ТВ.

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР