В БСП има разделение по определени въпроси и на заседанието

...
В БСП има разделение по определени въпроси и на заседанието
Коментари Харесай

Жаблянов призна: Има разделение в БСП и недоволство срещу Нинова

В Българска социалистическа партия има разделяне по избрани въпроси и на съвещанието на националния й съвет в събота е имало остри реплики против водачът Корнелия Нинова.

Това удостовери зам.-председателят на Народното събрание и член на изпълнителното бюро на партията Валери Жаблянов в ефира на NOVA.

Българска социалистическа партия привиква конгрес по три тематики, номинира Станишев

Случаят в Русе се заплита, не е единствено брат на народен представител от Българска социалистическа партия

В събота пленумът реши да свика конгрес на партията, който ще се организира на 28 октомври. Предложението беше на Нинова, като при първичното гласоподаване то съвсем отпадна от дневния ред на разискване.

Впоследствие пловдивския водач на Българска социалистическа партия Георги Гергов, изключен от изпълнителното бюро след абсурда „ ЦУМ-Гейт”, излезе с остра декларация против изявленията на Нинова след пленума.

Според Гергов тя изостря раздялите в партията. По време на събранието с сходни рецензии директно към Нинова се е обърнал и някогашният енергиен министър Румен Овчаров. Последното бе доказано и от Жаблянов.

„ Разбира се, че има напрежение в националния съвет на партията и то е в няколко направления – политиката, която би трябвало да се води, методът на изложение на опозиционността й, скорошните промени в ръководството”, очерта несъгласията Жаблянов.

В момента страстите в Българска социалистическа партия са повече, в сравнение с е нужно ”,

добави той.

В Българска социалистическа партия няма битка сред новото управление и хората, които желаят да си върнат изгубени позиции в партията, счита Жаблянов.

Според него целият спор и размяната на остри реплики на пленума са били по въпроса дали може да се провежда конгрес за 3 седмици по обрисуваните от Нинова съществени тематики – идното европредседателство и бюджетът на страната за 2018.

Конгресът ще се занимава с политиката на държавното управление и мястото, на което се намира България сега ”,

съобщи Жаблянов.

„ Където легне и където стане министър председателят акцентира, че България има 4% стопански напредък, събират се доста пари и сме във финансово преуспяване. Според нас този стопански растеж няма по какъв начин да се разпредели в интерес на обществото и значително е мним.”

Според Жаблянов обществото няма никаква визия какви ще са посланията на страната по време на европредседателството.

Останаха в историята времената, в които някой е наказан или изпъден отнякъде поради негов родственик ”,

отговори Жаблянов на въпроса дали партията счита да изиска оставката на депутата Георги Стоилов.

Неговият брат Илия Стоилов беше задържан в събота и съгласно прокуратурата е бил един от ръководителите на незаконна група за рекет в Русе. От обвиняването акцентираха, че няма доказателства депутатът да е бил обвързван със схемата.

Скандалът се случи в седмиците откакто Българска социалистическа партия стартира да упреква ГЕРБ в роднински назначения в държавни институции.

Жаблянов призна, че както Стоилов не носи отговорност за държанието на брат си, по този начин и вицепремиерът Томислав Дончев не следва да бъде упрекван, в случай че е назначен в Община Габрово без негово присъединяване.

„ Не виждам какви политически вреди може да има. Какво общо има това с БСП”, попита Жаблянов за случая в Русе.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР