В Брюксел започна последният Европейски съвет в рамките на българското

...
В Брюксел започна последният Европейски съвет в рамките на българското
Коментари Харесай

Заседанието на Европейския съвет започна, основната тема е миграцията

В Брюксел стартира последният Европейски съвет в границите на българското председателство.

Основната и най-спорна тематиката е миграцията.
От изхода на рецесията към този въпрос ще зависи бъдещето на Европейски Съюз. Каза го през днешния ден немският канцлер Ангела Меркел .
В Брюксел стартира среща на водачите на страните от Европейски Съюз Сред основните тематики ще бъде битката с незаконната миграция
Съветът се събра в разгара на остри конфликти сред обособените страни към корабите със стотици мигранти на борда. Час от Европа пледира за приемливост. Друга част – отхвърля да приема митранти. Двата лагера към този момент не са съгласни на компромис.

„ Без повече мигранти в Европейски Съюз. Да бъдат спрени! А тези, които към този момент са тук, да бъдат върнати назад. Това желаят хората и мисля, че вместо да се поправя демокрацията в Европа, би трябвало да следваме тази посока”, е твърдата позиция на унгарския министър председател Виктор Орбан .

„ Ние към този момент сме единомислещи, че би трябвало да има специфични платформи отвън Европа. Т.е. тези, които незаконно потеглят към Европа, когато бъдат избавени, да не идват автоматизирано в Европа, а да бъдат одобрявани в трети страни отвън Европейски Съюз. Това, съчетано с подсилване на Фронтекс, на либийската брегова защита, сигурно ще понижи броя на мигрантите, ще спрат случаите на удавени в Средиземно море и да пресечен практиките на трафикантите”, разяснява австрийският канцлер Себастиан Курц .

„ Една елементарна опция стои пред всички нас през днешния ден – дали желаеме национални решения, или желаеме общоевропейско решение. Аз персонално бих защитил европейското решение, в границите на съществуващото законодателство и неговото осъвременяване, съдействието вътре – в Шенгенеската зона, и по външните граници на съюза”, сподели френският президент.

Темата миграция ще се разисква на работна вечеря. Тя може да продължи и през нощта. Може обаче да приключи и без решение по какъв начин Европа да излезе единна от тази рецесия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР