В борбата срещу стареенето на кожата днес изглежда имаме безброй

...
В борбата срещу стареенето на кожата днес изглежда имаме безброй
Коментари Харесай

По-млада кожа с ретинол: помага ли срещу тъмни кръгове под очите


В битката против стареенето на кожата през днешния ден наподобява имаме безчет секрети оръжия, страхотни процедури и мощни съставки в козметиката. И въпреки всичко евентуално не е елементарно да откриете точната рутина, която работи за вас.

Ретинолът, да вземем за пример, е една от тези съставки, до които преди беше невероятно да се доберете без рецепта. Сега можете да влезете във всяка дрогерия и да изберете от десетки ретиноидни артикули, в това число съвсем чудодейни кремове за очи.

Д-р Денис Грос, създател на едноименната линия за грижа за кожата, назовава ретинола „ златната съставна част за битката със стареенето “, когато приказва за The Zoe Report.
 Защо имам тъмни кръгове под очите и по какъв начин да ги церя  Защо имам тъмни кръгове под очите и по какъв начин да ги церя  Защо имам тъмни кръгове под очите и по какъв начин да ги церя  Защо имам тъмни кръгове под очите и по какъв начин да ги церя
Ретинолът в действителност е форма на витамин А, която постоянно се употребява в артикули за грижа за кожата за лекуване на признаци на стареене и акне . Тази двойна изгода го прави доста известен.

Но дано си го кажем почтено: в случай че сте чували за ретинола, евентуално по-често е било поради способността му да изглажда бръчките и фините линии.

Добрата вест е, че кожните лекари предлагат ретинол и за лекуване на тъмни кръгове в допълнение към признаците на стареене.

 жена тъмни кръгове кожа iStock

Проучване от 2016 година, оповестено в Cutaneous and Aesthetic Surgery, удостоверява, че ретинолът понижава появяването на тъмни кръгове, като предизвиква по-бързото възобновяване на клетките и понижава наличието на меланин в региона под очите.

Какъв резултат има ретинолът върху зоната под очите?

Важно е да се означи, че когато хората приказват за ретинол, те нормално имат поради тип съединяване, обхващащо всички ретиноиди, а не съответно ретинола.

Имейте поради още, че най-силната му форма се нуждае от рецепта от кожен лекар и се назовава третиноин. Ретинолът е най-силната централизация на съединението, което можете да получите без рецепта. Други по-слаби негови версии включват про-ретинол и ретиналдехид.
 Коя е идеалната грижа за кожата за всяко десетилетие от живота ви  Коя е идеалната грижа за кожата за всяко десетилетие от живота ви  Коя е идеалната грижа за кожата за всяко десетилетие от живота ви  Коя е идеалната грижа за кожата за всяко десетилетие от живота ви
Всички ретиноиди имат резултат на предизвикателство на по-бързо възобновяване на клетките и след това поощряване на производството на колаген, с цел да се понижат признаците на стареене и появяването на тъмни кръгове.

От това следва, че ретинолът или негова по-нежна разновидност, биха проникнали също толкоз добре, когато са включени в по-тежък и по-концентриран околоочен крем.

Това има своите преимущества и дефекти, в това число по-бързи резултати, само че и по-големи шансове за неспокойствие, породено от съставката.

„ Важно е да потърсите крем за очи с ретинол, който съдържа и овлажняващи съставки като хиалуронова киселина, керамиди и ниацинамид, с цел да подхраните кожата и да сведете до най-малко дразненето “, изяснява за Glamour сертифицираният кожен лекар доктор Мариса Гаршик.

Кой ретиноид е подобаващ за вас?

Докато ретиноидите са чудесни съставки за битка със стареенето към очите, от патешки крайник до тъмни петна, постоянно би трябвало да се уверявате, че избирате най-хубавите артикули за вас и вашата кожа. Важно е да знаете коя ретиноидна мощ е подобаваща за вашата зона под очите. Това е и първата стъпка в пътуването ви към по-млада кожа.

„ Зоната под очите е много сензитивна, защото това е една от най-тънките кожи на тялото “, разкрива сертифицираният кожен лекар Антъни Роси пред Harper's Bazaar. „ Следователно ретинолът в тази област може да бъде прекомерно провокиращ и в действителност може да аргументи инфектиране, в случай че не се употребява вярно. “

За да избегнете излишно раздразнение, започнете с най-ниската допустима мощ (про-ретинол) и продължете по-нататък деликатно. Не забравяйте, че третиноинът в никакъв случай не се предлага към очите.
 4 метода да се сбогувате с торбичките и тъмните кръгове под очите  4 метода да се сбогувате с торбичките и тъмните кръгове под очите  4 метода да се сбогувате с торбичките и тъмните кръгове под очите  4 метода да се сбогувате с торбичките и тъмните кръгове под очите
„ Повечето кремове за очи, съдържащи ретинол, имат ниска централизация, да вземем за пример 0,1%, с цел да разрешат по-добра търпимост “, разкрива консултантът кожен лекар доктор Джъстин Клук пред Woman and Home. „ За съпоставяне, междинният начален ретинол за лицето е към 0,3%. “

За да бъдете оптимално спокойни, използвайте вашия крем за очи спестовно най-вече три пъти седмично и в случай че установите, че определеният артикул изсушава зоната към очите, прибавете втори овлажнител, с цел да подпомогнете задържането на влагата в кожата.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР