В борбата с коронавируса се включват и ДКЦ-та. В София

...
В борбата с коронавируса се включват и ДКЦ-та. В София
Коментари Харесай

От днес три ДКЦ-та в столицата отварят COVID кабинети

В битката с ковид се включват и ДКЦ-та. В София от през днешния ден отварят Коронавирус - кабинети в три от столичните поликлиники. Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на инспекция на новооткрития кабинет пред 11-о ДКЦ.

Разкрити са и кабинети в 12-та поликлиника в "Люлин " и 17-та в регион "Оборище ". Градоначалникът заяви, че общо в 10 поликлиники ще има COVID-кабинети. Те ще бъдат разкрити в границите на тази и идната седмица.

В кабинети ще се преглеждат жители ориентирани от персоналните лекари. В тях ще се прави клиничен обзор, бърз антигенен тест по преценка на лекаря и вероятно - рентгенова фотография, съобщи Фандъкова и добави, че все още преди всичко са животът и здравето на хората "и да може да облекчим лечебните заведения. "

Йорданка Фандъкова ще предложи на щаба в София удължение на всички противоепидемични ограничения, които са в действие сега, с още 2 седмици. Сред тях са онлайн образованието за гимназистите и рестриктивните мерки в работата на заведенията.

По думите й прекосяването към онлайн образование на учениците не е добре, само че е належащо, с цел да се избегне скупчването на хора. "Ще се разиска и на прогимназиален стадий също да се учи онлайн ", добави още Фандъкова.

Тя осведоми, че 1318 са болните от ковид през днешния ден в София, в болница са 1367 души – със 79 пациенти повече в софийските лечебни заведения спрямо през вчерашния ден. Пациенти на интензивно лекуване са 139.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР