В болницата в Павликени поставиха специален звънец за сигнализация след

...
В болницата в Павликени поставиха специален звънец за сигнализация след
Коментари Харесай

Сложиха звънец на скенера в Павликени, където пациентка престоя забравена 6 часа

В болничното заведение в Павликени сложиха специфичен звънец за сигнализация след случая със забравената повече от 6 часа в скенера пациентка. Това заяви за Българска национална телевизия шефът на лечебното заведение доктор Ренета Кръстева. Лаборантката, която не помни дамата ще бъде осъдена със забележка и отнемане от спомагателното материално стимулиране. Лаборантката ще бъде глобена с 50 лв.. Досега не е имала прегрешения, по тази причина и наказването ѝ не е тежко, изясни шефът на лечебното заведение Ренета Кръстева.

Д-р Кръстева беше безапелационна, че престоят на пациентката в скенера за толкоз дълго време не бил рисков за здравето ѝ, тъй като апаратът е бил изключен. Лекарите, както и лаборантката, са поднесли извинения на пострадалата.

" Анализирахме това, което се е случило, по-късно аз се извиних неведнъж на пациентката и на нейните близки ", изясни директорката на болничното заведение.

Като отплата за породения стрес, пациентката е била освободена от потребителската такса за престоя си в болничното заведение. За да се избегнат сходни случаи за вбъдеще, от болничното заведение са оборудвали скенера със специфичен звънец за пациентите.

Звънецът ще чува в цялото рентгеново поделение и може да се употребява като тревога при положение на прилошаване на пациента и други събития.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР