В болницата Сан Хуан де Диос в Гватемала се е

...
В болницата Сан Хуан де Диос в Гватемала се е
Коментари Харесай

Обявена за мъртва жена оживя и започна да се движи в моргата ВИДЕО

В болничното заведение Сан Хуан де Диос в Гватемала се е случил ужасяващ случай: млада жена с признаци на тежко недохранване, която е била оповестена за мъртва, ненадейно е почнала да се движи в торба за трупове в моргата, съобщава изданието Azteca Guate.

Според пресаташето на болничното заведение пациентът е приет в болница в " несигурно положение " с недоволства от церебрална парализа и гърчове. След 30 минути незабавна помощ тя е оповестена за мъртва, защото лекарите не са разкрили никакви признаци на живот в нея, в това число мозъчна интензивност или дишане. Министерството на опазването на здравето удостовери, че пациентката е била лекувана от незабавни лекари с апаратна вентилация.

„ След това тялото на дамата е пренесено в моргата в границите на открития протокол “, добавя пресаташето.

Въпреки това, 5 часа по-късно служащите в моргата чули шумове и видели, че чувалът с труповете стартира да се движи. Веднага извикали лекарите от Спешна помощ.



Жената ненадейно почнала да се движи в чувала за трупове в моргата 5 часа откакто е била оповестена за мъртва / Снимка: X

Реанимационните ограничения не са дали резултат, тъй че пациентът е разгласен за мъртъв за втори и финален път. От болничното заведение изрекоха своите съболезнования на фамилията и околните й.

Инцидентът провокира отвращение измежду локалните поданици.

„ Какъв смут е гватемалската здравна система “, написа един от тях под видеото, оповестено в обществените мрежи. Друг отбрани реномето на болничното заведение, като напомни случай, при който животът му е бил избавен в интензивното поделение.

Засега не е известно дали този случай ще бъде разследван от локалните управляващи.

Пресслужбата на болничното заведение в Сан Хуан де Диос не разяснява детайлности за случая, като се базира на поверителността на персоналните данни на пациента.

Бързата реакция на медицинския личен състав и опитът им да реанимират пациента показват усърдни старания за избавяне на животи, само че също по този начин повдигат въпроси по отношение на точността на диагнозите за гибел.

Una joven mujer fue declarada fallecida en el Hospital San Juan de Dios, enviada a la morgue y posteriormente regresada a la emergencia, debido a que tenía movimientos y aparentemente aún respiraba.
— InfoGT_Noticias (@infogt_noticias)
Между другото, това не е първата сходна история. В Еквадор, по време на личното си заравяне, 76-годишна жена, която е била оповестена за мъртва в болничното заведение, е оживяла. Очевидци описват, че " покойникът " почнал да чука от вътрешността на ковчега. Седем дни по-късно тя е умряла от исхемичен инсулт.

Превод: GlasNews.bg
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР