В „Blue Beetle“ DC натрупва история за произхода на супергерой в телевизионен стил за кината

...
Разперил крилата си два месеца след като Светкавицата“ се натъкна
Коментари Харесай

Разперил крилата си два месеца след като „Светкавицата“ се натъкна на тухлена стена в боксофиса, „Синият бръмбар“ е най-новият филм, който тества теорията, че животът е труден за героите на DC, които не се наричат ​​Супермен, Батман или Жената чудо. Основното предизвикателство, пред което е изправен този млад латиноамерикански супергерой, е телевизията и смисълът, че тази история за произхода би била по-удобна на място като Disney+ (игралната площадка на съперника Marvel) или CW.

Както е, определящият елемент става степента, в която историята силно разчита на своя семеен компонент, който осигурява емоционален баласт в началото, но става все по-глупав с напредването на филма. Основната предпоставка – младият човек намира страхотен предмет, който му дава изключителни сили – също така прави главния герой особено пасивен герой през голяма част от филма, оставяйки костюма му, подобен на Железния човек, буквално да поеме по-голямата част от тежката работа.

В крайна сметка, “Blue Beetle” се чувства готов за праймтайма – в “Ms. Marvel” – но не непременно готов за кината след такива хладни поздрави за „Shazam!” продължение, може би най-близкият му DC роднина тематично и тонално; и особено „The Flash“, значително по-голям и по-ангажиращ филм.

“Blue Beetle” наистина получава правилния основен кастинг, с Xolo Maridueña (“Cobra Kai”) в ролята на Jaime Reyes, първият завършил колеж в семейството му, който се завръща у дома в атака на лоши икономически новини. Отчаян да намери работа, за да помогне, той среща Джени Корд (Бруна Марк), наследницата на огромен и сенчест конгломерат, чийто матриарх Виктория Корд (Сюзън Сарандън) е обсебена от намирането на Скарабей, извънземен артефакт, който е в основата на нейните подли планове.

Артикулът се озовава в ръцете на Хайме и незабавно се свързва с него в симбиотична сватба на мъж и костюм, която напомня за старата поредица „Най-великият американски герой“.

 "Blue Beetle" включва герой, който е получил необикновени сили от извънземен артефакт. "Blue Beetle" включва герой, който е получил необикновени сили от извънземен артефакт. С любезното съдействие на Warner Bros. Pictures

Първата реакция на Джайм, естествено, е да иска да излезе, тъй като костюмът – визуално поразителен и елегантен, макар и малко зле дефиниран в своите сили – говори с него, докато комедийно го подскача из града.

Докато Хайме се опитва да разреши това с помощта, предимно на сестра си (Белиса Ескобедо от „Хокус Покус 2“) и лудия чичо (Джордж Лопес, малко прекалено отприщен), той неизбежно трябва да се справи със заплахата, която представлява Виктория, гаден злодей, както вървят тези неща, превръщайки Сарандън в типа фигура, която човек може да асоциира с опит да убие далматинци.

Режисьорът Анхел Мануел Сото внася значителна енергия в екшън последователностите, а сценарият на Гарет Дънет-Алкосър включва много препратки към дългата, маниакална история на този герой от второ ниво. (Ще можете незабавно да идентифицирате старите професионалисти на DC, когато се кикотят при поглед към оригиналния костюм.)

И все пак, „Blue Beetle“ има тенденция да се справя най-добре в по-малките си моменти, което само засилва ограниченията на концепцията, благодарение отчасти на огромното пренасищане на подобни тарифи, движени от стрийминг. Културната специфика също е предимство, но се усеща прибързано във формат, който, за разлика от темпото на серия, създава по-голям императив да стигнете до следващата битка.

Изводът е, че светът се промени след "Shazam!" се превърна в гениален хит през 2019 г. и театралната летва е вдигната за този вид упражнение. „Син бръмбар“ може да успее да се издигне в стратосферата, но това изглежда като пречка, която филмът просто не преодолява.

Премиерата на "Blue Beetle" е на 18 август по кината в САЩ. Той е с оценка PG-13. DC и Warner Bros., подобно на CNN, са звена на Warner Bros. Discovery.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР