В близост до Франкфурт (Германия) са открити останките на животно,

...
В близост до Франкфурт (Германия) са открити останките на животно,
Коментари Харесай

Откриха ембрион на 48 млн. години

В непосредственост до Франкфурт (Германия) са открити останките на животно, сходно на кон, което е носило в утробата си ембрион. Името на бременното животно е  Eurohippus messelensis, а останките са на 48 милиона години.

Изследователите са разгласили откритието си в списание PLOS ONE.

При анализирането на костите е употребена сканираща електронна микроскопия и микрорентгенография. Дължината на ембриона е 12.5 сантиметра. Той е релативно добре непокътнат, като всички кости са налице и свързани една с друга, само че черепът е натрошен. Доброто положение на ембриона разрешило на учените да пресъздадат истинския му тип и позиция в тялото на майката. Изследователите считат, че майката е умряла малко преди раждането, само че гибелта ѝ не е била обвързвана с него.

Открити са и меки тъкани като плацента и маточни сухожилия. Електронната спектроскопия посочила, че на мястото на меките тъкани почнали да се появяват бактериални колонии, което е много всекидневно за доста типове от този район. Наблюдаваните елементи са тясно свързани с днешните коне, което предиздвикало създателите да считат, че половата система към този момент е била изцяло развита през палеоцена, а може би още по-рано.

Science Daily

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР