В Близкия Изток се случва нещо, което започна далече преди

...
В Близкия Изток се случва нещо, което започна далече преди
Коментари Харесай

Светослав Иванов: Хизбула е обезглавена, Израел ще използва ситуацията докрай

В Близкия Изток се случва нещо, което стартира надалеч преди 7 октомври, само че в този момент Израел вижда подобаващата среда да приведе своите стратегически цели в деяние и да реализира допустимо най-вече. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ журналистът Светослав Иванов.

Всичко стартира през 2020 година с убийството на иранския ген. Касем Солеймани. Ако Хасан Насралла беше на върха в Хизбула, ген. Солеймани беше над него. Той беше погубен след американска интервенция, няколко месеца по-късно с беше премахнат и мозъкът на иранската нуклеарна стратегия. Атаката против Израел на 7 октомври единствено му разреши да форсира своя проект на деяние, съобщи Иванов.

В момента " Хизбула " е обезглавена. Не мисля, че скоро ще посочат наследника на Хасан Насралла. Ако бъде посочен правоприемник сега, той автоматизирано се трансформира в цел. Очаква се сухопътна интервенция на Израел в Ливан. Те ще употребяват обстановката до дъно и ще се разправят с проиранските организации в района, уточни журналистът.

По думите му няма оптимистичен сюжет за Близкия Изток в кратковременен проект.

В отговор на въпрос дали спорът може да ескалира още повече, Светослав Иванов разяснява, че това зависи от реакцията на Иран на последните дейности на Израел. Не мисля, че Иран ще реагира, означи Иванов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР