В близките седмици няма опасност от повишен бежански натиск към

...
В близките седмици няма опасност от повишен бежански натиск към
Коментари Харесай

Тагарев: В близките седмици няма опасност от повишен бежански натиск към България

В околните седмици няма заплаха от нараснал бежански напън към България поради бойните дейности в Ивицата Газа. Това сподели в Пловдив военният министър Тодор Тагарев, представен от БТВ.

По думите му при потребност армията може незабавно да изпрати в допълнение хора и техника за защита на границата.

„ Не чакаме в скоро време да има увеличение на бежанската вълна от този район. Основната задача е на нашите служби и на министерство на външните работи, които наблюдават ситуацията. Ние към този момент усилихме в дребна степен наличието на армията на границата “, сподели Тагарев.

Миналата седмица военният министър съобщи, че към този момент са изпратени 50 военнослужещи в допълнение на над 300, които да охраняват границата. " Армията оказва помощ за защита на границата “, безапелационен бе той.

По-късно от МО оповестиха, че още 50 военнослужещи с 6 единици пътни транспортни средства, с нараснала проходимост от състава на Въоръжените сили, са изпратени да охраняват държавната ни граница.

Така присъединяване на Министерството на защитата в подпомагането на органите на Министерство на вътрешните работи по защитата на българо-турската граница и тяхната логистична поддръжка нарастна на към 430 военнослужещи с близо 90 единици техника.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР