В близките дни ще бъде повдигнато обвинение на Иво Прокопиев

...
В близките дни ще бъде повдигнато обвинение на Иво Прокопиев
Коментари Харесай

Емил Георгиев: В близките дни Иво Прокопиев ще бъде обвинен за бандитската приватизация на "Каолин"

В околните дни ще бъде повдигнато обвиняване на Иво Прокопиев за бандитската приватизация на " Каолин ". Това предвижда пред Канал 3 основателят на " Екогласност " Емил Георгиев. " Чувствам се задоволен, тъй като това се трансформира в моя персонална идея. Аз първи показах Иво Прокопиев и безобразията, които направи в града. Пред гроба на мой другар от Меричлери, младеж, който умря от левкимия, се зарекох, че ще го пъдя, до момента в който истината спечелва ", сподели още Георгиев.

Той призна, че е дал свидетелски показания пред държавното обвиняване и е дал доста документи за бандитската приватизация, която е направил предприемача от Разград. " Благодарение на нашите старания, за които сме дали уточнения и в прокуратурата, в околните седмици ще бъде повдигнато обвиняване на Прокопиев по отношение на приватизацията на ”Каолин” и по отношение на приватизацията на други сдружения. Имам учредения да кажа, че в прокуратурата работят доста съществено ", сподели Георгиев.

Според него Прокопиев дълго време е имал и политически чадър: " Докато Росен Плевнелиев беше президент, той беше разпоредил да не се пипа Прокопиев "

" По-голямата част от документите сега се намират в прокуратурата, другата част са в КОНПИ ", сподели още екологът. Според него това е и повода Прокопиев сега да " реве кански ".
" И Прокопиев, и Иван Костов вещаят надали не края на света, в случай че прокуратурата се занимава с тях. Трябва да има отмъщение и ще има отмъщение ", сподели още Георгиев.

" Темата за приватизацията в този момент е извънредно настояща. Филмът " Капитал и гибел " на Канал 3 за град Меричлери беше доста тежък и раздруса българската общност.

Извън всякакво подозрение е, че една от най-криминалните и разбойнически приватизации на прехода, е приватизацията на една от най-мощно финансовите компании – ”Каолин”. Споменавайки " Каолин " няма по какъв начин да не се сетим за една трогателна история, по какъв начин едно розовобузесто репортече, което са споделя Иво Прокопиев, с протекцията на елитния клуб на Съюз на демократичните сили на т.нар ”Агнешки главички” и благодарение на своя бащица, както му споделят на Иван Костов, получи като премия една от най-богатите компании в страната ", сподели още Георгиев.

”Виновник за приватизацията несъмнено е Иван Костов! Той унищожи българската икономика”, безапелационен бе той.
Емил Георгиев съобщи, че Иво Прокопиев и обкръжението му са водили каузи против него за гигантските искове от 600 000 лв., само че са ги изгубили. Прокопиев обаче бил взел ограничения да не дава отговор самичък пред закона.

" Спечелих всички каузи в съда, Прокопиев ме съдеше, за това че съм го нарекъл олигарх и розовобузест. Иво Прокопиев е наказан да заплати разноските по тези каузи – към 5000 лв.. Доколкото разбрах, той към този момент нямал и имущество. Явно е усетил накъде отиват нещата и е трансферирал имуществото си на близки ", предвижда още Георгиев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР