В близките часове на много места в страната ще се

...
В близките часове на много места в страната ще се
Коментари Харесай

Отново ще започне да вали и гърми, очаква ни застудяване

В околните часове на доста места в страната ще се развие купеста и купесто дъждовна облачност и ще стартират превалявания, първо над Северозападна България, а по-късно и над Централна. Ума условия и за гръмотевици.

Максималните температури ще бъдат сред 23 и 28 градуса, по Черноморието от 19° на север, където също се чакат слаби валежи, до 25° на юг. Температурата на морската вода е сред 13 и 17 градуса.

През нощта на доста места от север на юг ще превалява дъжд. Вятърът ще се ориентира от запад и ще бъде слаб, в Дунавската низина до сдържан.

Утре вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската низина до плевел. В 14 области в Северна България и в западните региони на Горнотракийската равнина е оповестено предизвестие за рисково силини пориви, които могат да доближат скорост до към 80-90 км/ч, само че вечерта ще стартира да отслабва.

От север облачността ще понижава, само че тук-там в Южна България към момента ще има валежи. Максималните температури ще бъдат сред 19 и 24 градуса, в София към 18°-19°, а по Черноморието към 20-21 градуса.

Ветровито ще е и в планините . Ще духа мощен и плевел северозападен вятър. Облачността ще понижава, само че към момента в Родопите ще има превалявания и гръмотевици. Максималните температури в курортите ще бъдат сред 8 и 12 градуса, на Алеко към 6.

В Западна и Централна Европа ще бъде с краткотрайни, тук-там интензивни превалявания. В по-голямата част от Южна Европа ще бъде изсъхнало.

Изключение ще прави северната част от Балканите , където на доста места още веднъж ще има краткотрайни превалявания, обилни по количество в крайните северозападни региони. Относително по-хладно ще се задържи в западната част от континента, а на юг и на изток температурите ще са по-високи.

У нас в сряда до обяд ще е слънчево време, само че по-късно ще стартира да се развива купесто-дъждовна облачност и на доста места ще превали и прегърми.

В четвъртък ще нахлува по-хладен въздух, който ще намали температурите.

В петък ще бъде хладно, с оптимални температури съвсем в цялата страна до 20 градуса.

В събота ще доминира слънчево време и ще стартира стопляне.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР