В Благоевград започнаха дейностите по обезопасяването на опасните участъци по

...
В Благоевград започнаха дейностите по обезопасяването на опасните участъци по
Коментари Харесай

Обезопасяват улицата в Благоевград, на която прегазиха студентка

В Благоевград започнаха дейностите по обезопасяването на рисковите сектори по улица " Славянска " , където във вторник камион прегази 19-годишна студентка на пешеходна пътека.

Движението на улица " Славянска " е извънредно натоварено. Улицата стартира съвсем от входа на регионалния град, пред Ректората на Югозападния университет " Неофит Рилски ". На няколко места по улицата има стоянки за таксита, по улицата има и доста магазини, сладкарници и кафенета , където студентите се забавляват.
На улица " Славянска " са ситуирани и студентските общежития на ЮЗУ , което прави трафика там на процедура непрестанен. В най-десните ленти на придвижване по улицата непрестанно има паркирани коли, които пречат на прекосяването.

Днес обаче, за първи път от години насам, по улицата няма скупчване на коли към студентските общежития и десетките заведения.

 Обвиниха водача, прегазил 19-годишната студентка в Благоевград
Обвиниха водача, прегазил 19-годишната студентка в Благоевград

Предстои мъжът да бъде арестуван за непрекъснато

От тази заран придвижването по едната посока на улицата е лимитирано поради построяването на " заспали служители на реда " . Изкуствените ограничители на скоростта се слагат на 30 метра от трагичното кръстовище сред улиците " Славянска " и " Дойран ".

В пространството сред заспалите служители на реда прекъсването и паркирането на коли ще бъде неразрешено. Предвидено е и да се направи повдигната пешеходна пътека в региона на Второто студентско общежитие, към което до момента нямаше обозначени места за секване.

Предполага се, че бързата реакция на общината се дължи на вчерашните митинги в града , на които студенти и локални поданици блокираха придвижването по улицата, а след това блокираха и входа на общината в регионалния град. Там протестиращите разговаряха с кмета на града Атанас Камбитов и сложиха настояванията си за незабавни дейности по обезопасяването на основните кръстовища в града.

 Нов митинг в Благоевград поради починалото момиче на пешеходна пътека Обновена
Нов митинг в Благоевград поради починалото момиче на пешеходна пътека

Студенти и локални поданици блокираха улицата, където стана трагичния случай

Договореният период за обезопасяването на пътищата в Благоевград е до 18 декември. Работна група от специалисти е почнала и планиране на светофарна уредба на кръстовището , в което се събира трафикът на коли и пешеходци от студентските здания и околните жилищни квартали.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР