В Благоевград вчера се стигна до напрежение, след като беше

...
В Благоевград вчера се стигна до напрежение, след като беше
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград след откриването на македонския културен клуб: Не очаквам никакви посегателства

В Благоевград през вчерашния ден се стигна до напрежение, откакто беше открит македонски културен клуб. Организацията, стояща зад откриването е записана в Канада и няма нищо общо с държавното управление на Република Северна Македония.

На откриването пристигнаха водачът на опозиционната партия в Северна Македония Християн Мицкоски и основният секретар на президентството на югозападната ни съседка Миле Бошняковски. Протест против откриването също беше проведен от политическа партия Вътрешна македонска революционна организация.

Представителите на РСМ се пробваха да поднесат цветя на паметника на Гоце Делчев и тогава представителите на Вътрешна македонска революционна организация, които се бяха събрали на митинг там, не ги позволиха. Заради засиленото полицейско наличие и жандармерията не се стигна до конфликти.

Важно е, че всичко мина умерено и публичният ред не беше нарушен - по този начин разяснява вчерашното събитие кметът на Благоевград Илко Стоянов.

" Не мисля, че тук ще има каквито и да е похищения. Благоевград е доста народен град, където живеят хора от разнообразни националности и живеят като една общественост между тях. Така че не чакам никакви похищения в тази посока. Ако при мен като кмет постъпят някакви сигнали, аз ще ги предам на съответните способени органи " сподели Илко Стоянов, кмет на Благоевград, предава Българска национална телевизия.

По думите му, клубът е нелегитимен, тъй като не дава отговор на Закона за устройство на територията, че е културен дом.

Това е по-скоро офис, в който се събират хора на частен принцип. И няма по какъв начин да носи гръмкото име културен дом и по никакъв метод не може да носи името на Никола Вапцаров, добави кметът на Благоевград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР