В Благоевград вчера е задържан заподозреният за убийството на 67-годишния

...
В Благоевград вчера е задържан заподозреният за убийството на 67-годишния
Коментари Харесай

За отказани 200 лв. заем е убит 67-годишният Атанас в Гарваново

В Благоевград през вчерашния ден е арестуван обвиненият за убийството на 67-годишния Атанас Николов в хасковското село Гарваново, единствено 6 часа след сигнала за нещастието. 30-годишният Александър умъртвил с голям брой удари с тъп предмет възрастния мъж, който живеел самичък, откакто отказал да му даде заем от 200 лева До 1 часа нощес са траяли разпитити, оповестиха на брифинг тази заран окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и шефът на ОД на Министерство на вътрешните работи Атанас Ненков.

Тялото на 67-годишния Атанас Николов бе намерено от негови съседи, които му носели храна. Те подали сигнал до полицията в 23.24 ч. на 16 януари.

Късно нощес арестуваният направил признания и разказал пред проверяващите, че изискал 200 лева заем от жертвата си, които той отказал, след което сред двамата избухнал скандал, заяви окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов. Александър и различен път получавал заеми от Атанас, които твърдял, че прибирал.

След убийството 30-годишният заключил къщата на жертвата, споделил на околните си в Гарваново да поддържат версия, че е отпътувал за Германия и избягал. Бил засечен на камера от прилежаща къща. Директорът на ОД на Министерство на вътрешните работи – Хасково Атанас Ненков заяви още, че проверяващите знаели, че преди Нова година Александър работил във фабрика за обувки и е имал връзка с момиче в Благоевград. Проследили пътя му от Хасково до там, като изяснили, че пътувал с такси. Арестуван е в хостел в Благоевград в съгласуваност с локалната полиция. Той опитал да укрие и доказателства, като изхвърлили облеклата, с които бил и по които евентуално е имало следи. При опитите на благоевградските служители на реда да ги намерят се оказало, че бързо са взети от клошари, описа още Ненков.

Според данните от експертизата гибелта на 67-годишният Атанас е настъпила в резултат на нанесени голям брой удари с корав, тъп, тежък предмет в теменната част на главата на жертвата, като убийството е осъществено с особена свирепост, посочи окръжният прокурор Иван Стоянов. Работи се по изясняване на това с какви суми в брой е разполагал в дома си Атанас, дали става въпрос и за обир.

Разследването и процесуалните дейности не престават и през днешния ден. Предстои в съда да бъде импортирано искане за най-тежката мярка „ задържане под стража “ на Александър, който е с чисто правосъдно досие, разведен и живее с жена в Гарваново, от която има две дребни деца. Ако виновността му бъде потвърдена, го грози наказване от 15 до 20 година или пожизнен затвор.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР