В Благоевград тази неделя се провеждат частични избори за кмет

...
В Благоевград тази неделя се провеждат частични избори за кмет
Коментари Харесай

Кметски избори в Благоевград с изцяло машинен вот

В Благоевград тази неделя се организират частични избори за кмет с напълно машинен избор. Кандидатите за кмет на общината са седем. Трима от тях са издигнати от инициативни комитети, останалите четирима са партийни претенденти.

Изборният ден е почнал обикновено във всички 139 секции на територията на общината, сподели за Българска телеграфна агенция заместник-председателят на Общинската изборна комисия /ОИК/ Йордан Симонски. В 120 секции вотът ще е машинен, а в 54 от тях има по две машини. В останалите секции ще се гласоподава единствено с хартиени бюлетини, защото броят на имащите право на глас в тях е под 300. За частичните избори в Благоевград са доставени общо 73 700 бюлетини, които ще обезпечат изборния развой, при положение на неспособност да се реализира с машини.

През целия ден в Районна прокуратура - Благоевград ще има дежурен прокурор и чиновник, оповестиха от прокуратурата. Сигнали за закононарушения по отношение на провеждането на изборите могат да се подават до дежурния прокурор, допълват от там. Денонощни телефонни линии са открити от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Благоевград, на които могат да се подават сигнали за нарушавания или възможни закононарушения в изборния развой, оповестиха от полицията в

Изборите в Благоевград са нещо като генерална подготовка за машинното гласоподаване на изключителния парламентарен избор на 11 юли. Машините работят обикновено, като към този момент няма сигнали за проблем с устройствата.

До изборите в Благоевград се стигна след решението на Върховния административен съд, че последният кмет Румен Томов е нарушил закона, като не е заличил една от компаниите си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР