В бизнеса, както и в живота, е важно да направите

...
В бизнеса, както и в живота, е важно да направите
Коментари Харесай

Защо е важно първото впечатление да е добро

В бизнеса, както и в живота, е значимо да извършите положително първо усещане. Според проучвания на екип от университета в Ню Хемпшир позитивното първо усещане може да бъде потребно за построяването на трайни връзки на доверие. Изследователите открили, че доверието на човек в по-ранен стадий от познанството може да има преимущества през целия живот на връзката, даже след нарушаване на това доверие.
„ Първите усещания в действителност имат значение, изключително що се отнася до доверието “, споделя Рейчъл Кампаня, помощник по мениджмънт. „ По време на първичния контакт един от най-важните и непосредствени фактори, които хората проучват за другия човек, е надеждността. Тя може да повлияе на тяхната подготвеност да одобряват риска и уязвимостта и може да помогне за развиването на бъдещи усещания и държания като съдействие, без значение дали става дума за работа, договаряния или партньорства. "
В своя отчет, оповестен неотдавна в списанието „ Human Relations “, специалистите изясняват, че в случай че доверието се откри на първа среща, само че по-късно във времето някой наруши това доверие, хората са склонни по-лесно да простят, тъй като автоматизирано се връщат към първичното усещане. Кампаня дава забавен образец:„ Представете си договаряния с продавач, който при първи контакт с контрагента не основава изключително възприятие на доверие. Но когато двамата се срещнат още веднъж, с цел да завършат договарянията и да подпишат контракт, клиентът научава, че продавачът е направил нещо ненадейно, с цел да помогне на договорката. Този елементарен акт е опция да се поправи всяко отрицателно усещане от първата среща. "
„ Въпреки че установихме, че положителното усещане от първия контакт и посяването на доверие е значимо, беше забавно да се види, че даже някой да има неприятен ден и краткотрайни проблеми има благоприятни условия за създаване и подсилване на доверието, което е значимо и за двете страни ", счита Кампаня.
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР