В Берлин, за трети път през тази година стачкуват служителите

...
В Берлин, за трети път през тази година стачкуват служителите
Коментари Харесай

Стачка в Берлин: Без градски транспорт в германската столица

В Берлин, за трети път през тази година стачкуват чиновниците на градския превоз. В немската столица не се движат нито трамваи, нито рейсове, нито метро. Този митинг e най-суровият, тъй като продължава през целия ден. Таксиметровите компании с техните 5000 автомобили са претрупани от курсове, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Първи април и в Германия е ден на шегата, само че това което се случва през днешния ден не е анекдот, а действителност. Не се движи нищо в града на река Шпрее, с изключение на градската железница. Улиците са цялостни хора, велосипедисти и коли. По пътищата към летище Тегел търпението на водачите и пасажерите беше сложено на съществено тествания. Задръстванията там бяха от 60 до 90 мин. очакване на място. Около аерогарата, която се намира в града, се стигна по обед до колапс от коли.

Вредните излъчвания в другояче чистия берлински въздух доближиха рекордни размери, като тук-там това стана още в девет часа тази заран. В обществените мрежи някои реагират на транспортния безпорядък с усмивка и " благодарят " на чиновниците в градския превоз, че стачкуват постоянно, когато времето е хубаво.

От своя страна синдикалните организации изпратиха още едно заплашително обръщение през днешния ден, че е допустимо да стачкуват през този месец още веднъж. Настояванията са по-високи заплати и по-добро работно време. Преговорите с работодателите са в четвъртък и в случай че няма пробив, идващият митинг следва.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР