В Берлин Щирлиц е имал някакъв шанс, поне според сюжета

...
В Берлин Щирлиц е имал някакъв шанс, поне според сюжета
Коментари Харесай

Операция „Тайфун“: Щирлиц влачи парашут в посока Перник

В Берлин Щирлиц е имал някакъв късмет, най-малко съгласно сюжета на сериала „ 17 мига от пролетта “. В София обаче – не. Тук се пипа с желязна ръка и контраразузнаването надуши ли непознати шпионски носове – Бам! – интервенция „ Тайфун “. Преследване, обиски на в регион „ в посока Перник “, обсада на столицата, километрични тапи, униформени надничат в колите, оглеждат хиляди лица. На избрани медии се „ обезпечава “ значима информация – руснаци ни шпионират, българи им помагали, някой тичал въоръжен, различен духнал от Съдебната палата…. О, смут! Не ни стига ковида, неналичието на ваксини, хаоса с ограниченията, а в този момент и братушките ни играят курвенски номера…

Не недооценявам грижата за националната сигурност, само че основният воин в „ Голо оръжие “ е много по-убедителен…

При това ръководство тези служби се докараха до дъното. Никое контраразузнаване в света не организира акции по залавяне на обвинени в шпионаж по сходен метод. Никое! Нито афишира кодовото наименование на интервенцията. „ Тайфун “… Да не е носталгия по положителните остарели руски прахосмукачки „ Тайфун “ със знак за качество?... Смях.

Да се подават на медиите простотии от сорта, че се претърсват жилища в регион „ към Перник “ – това и доктор Гълъбова ще се затрудни да обясни…

Това ли работи ДАНС? Ако " Да " - това е срам. Подготвили брилянтна акция, само че всичко се сговнясало в един миг и хайде - гонки по столицата, катаджии и охранителна полиция ровят колите, хората псуват. Панаир.

Да излезем за малко от водевила.

Българският „ Тайфун “ съответства с назначението на Уилям Бърнс за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ от Американския Сенат. Бърнс е бил дипломат в Москва, както и асистент държавен секретар. Да не би някой в София да му праща честитка с акция „ Тайфун “ „ в посока Перник “? Оригинално.

А да не би след убийствената позиция на сенаторите Менендес и Риш във връзка с корупцията в България да е пришпорила някои кръгове в София да покажат, че са си взели записка?

Има и друга версия. Спомняте ли си преди месец по какъв начин от Движение за права и свободи ни заливаха с информация, че Делян Пеевски е най-желан за народен представител от структурите в страната. Толкова го желали, че напряко му се обяснявали в обич. Изведнъж тази информация секна, влюбените в него го разлюбиха и индивидът не попадна даже в листите. Никакво пояснение. Дали някой отнякъде предизвести Доган и Борисов да си отдръпват авера от изборите? Това е знак, че някъде се е случило нещо доста съществено, с цел да има предизвестието императивен резултат. Какво им остава на приятелите, с изключение на да измислят нещо, с което да се харесат на Вашингтон и да омекотят удара. Акция „ Тайфун “ може да е опит за нещо такова. Тъпо, само че толкоз могат.

Гротескно държание на властта и службите. Преди дни основният прокурор Гешев се похвали в Туитър: Успешна интервенция против производството на неистинен парични знаци – евро и долари, осъществиха екипи на Министерство на вътрешните работи и СГП в столицата. Българските правоохранителни институции не престават интензивно да пазят финансовите ползи на Европейски Съюз и сътрудниците ни от Съединени американски щати.

Двама души печатали бутафорни долари и евро за сватби и кръчмарски купони, само че Гешев пази „ финансовите ползи на Европейски Съюз и сътрудниците ни от Съединени американски щати “.

Операция „ Тайфун “ в жанр: Гарабет шпионина живее на 5-я етаж…

И едно припомняне: Операцията на хитлеровите войски през зимата на 1941 година против Москва е кръстена „ Тайфун “. Това ли съумя да роди нечий мозък в София?

Д-р Димитър Попкутуев
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР