В Берковица по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 са

...
В Берковица по Оперативна програма „Региони в растеж 2014-2020 са
Коментари Харесай

В Берковица са инвестирани 7,5 млн. лв. от ОП „Региони в растеж“

В Берковица по Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020 са вложени 7,5 млн. лева в планове, изпълнявани от общината, като за този програмен интервал тя разполага с подсилен запас. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова при откриването на актуализирана жилищна постройка в града.
Сградата е с изпълнени енергийноефективни ограничения по план „ Повишаване на енергийната успеваемост на жилищни здания в град Берковица ", финансиран със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020 година Извършени са ремонт и реорганизация на покрива, стените, стълбищните кафези и площадки, коридорите, асансьорите и е усъвършенстван достъпът на хора с увреждания.
Проектът за над 3 млн. лева обгръща общо 10 здания. С осъществяването на енергийноефективните ограничения в зданията се усъвършенстват изискванията на живот за 120 семейства, чиито разноски за сила ще намалеят.
По думите на заместник-министър Николова вложенията в обновяването на многофамилните жилищни здания са едни от най-видимите за хората, тъй като с тях се понижават разноските за сила на фамилиите. Чрез тях се покачва грижата за околната среда посредством съкращаване на нездравословните излъчвания, праховите частици и други
„ С напъните на оперативната стратегия, със взаимната работа и с екипа на общината ще успеем да реализираме забележим за Берковица резултат и смяна на нейния образ, тъй като наша цел е да подобряваме стандарта и качеството на живот в обитаемоте места, и посредством средствата, които влагаме, да търсим опция за икономическо развиване ", добави тя.
С обектите, определени от управлението за финансиране по програмата, ще се реализира изцяло възобновяване на сградния фонд в централната градска част на Берковица. Предстои да бъдат актуализирани културният дом и постройката на пожарната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР