В Белград утре, на 9 септември от 17 часа, ще

...
В Белград утре, на 9 септември от 17 часа, ще
Коментари Харесай

При засилени мерки за сигурност утре в Белград ще се проведе гей парад

В Белград на следващия ден, на 9 септември от 17 часа, ще се състои гей церемониал, а началото на събирането на участниците е в 16 часа в парка „ Манеж “, когато ще бъдат отворени и входните пунктове, оповестиха от пресслужбата на Белград Прайд.

Освен полицейски чиновници, на входните пунктове ще участват и лицензирани охранители, уредници и доброволци, които да обезпечат безвреден достъп на всички до шествието и концертите и приемането на нужната за наличие на парада гривна, се показва в известието.

Гей парадът ще продължи от парка „ Манеж “ през центъра на Белград до постройката на Народното събрание и по-късно назад до парка „ Манеж “.

След шествието, от 19 часа ще има концерт в парка „ Манеж “.

Организаторите акцентират, че по време на гей парада ще бъдат неразрешени всички лозунги или транспаранти, съдържащи надписи, които не подхождат на полезностите и политиките на Белград прайд, които включват послания на ненавист на национална, религиозна или етническа основа, дискриминация, обиди, хомофобия, трансфобия и апели към принуждение.

Прайдът в Белград тази година се организира под мотото „ Ние даже не сме близо “,

като се акцентира, че ЛГБТ общността в Сърбия е изправена пред възходящо принуждение и дискриминация и че настояванията на прайда в Белград не са се трансформирали от 2014 година

Миналата година Белград беше хазаин на интернационалния EuroPride, който се организира макар няколко забрани от страна на полицията и съпротивата против събитието, водена от някои представители на държавното управление, църквата и десни организации. Шествието, в което се включиха хора от цяла Европа, тогава се организира по съкратен маршрут с дължина няколкостотин метра, който беше строго следен от огромен брой полицейски чиновници. В същото време съперниците на събитието влязоха в конфликти с полицията на няколко места в града. Тогава бяха ранени над 10 служители на реда, а към 100 души бяха арестувани.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР