В Беларус е регистриран нов вариант на коронавируса, заяви заместник-министърът

...
В Беларус е регистриран нов вариант на коронавируса, заяви заместник-министърът
Коментари Харесай

В Беларус се появи Делта плюс вариант на коронавируса

В Беларус е регистриран нов вид на ковид, съобщи заместник-министърът на опазването на здравето и основен държавен хигиеничен контрольор на страната Александър Тарасенко пред телевизия " Беларусь 1 ", съобщи Анадолската организация.

" По принцип по този начин нареченият Делта вид в този момент циркулира най-масово, само че от септември започнахме да откриваме разпространяването и на разновидността Делта плюс ", сподели Александър Тарасенко, съобщи БГНЕС.
 Лукашенко влезе без маска в Covid-болница Лукашенко влезе без маска в Covid-болница
Президентът на Беларус Александър Лукашенко влезе без защитна маска в Ковид-болница, в която се лекуват и пациенти, заболели от рак. Лук...

Той означи, че Делта плюс разновидността също е мощно инфектиран, т.е. вирусът е в положение доста бързо да се придвижва от човек на човек. " По-рано казахме, че 15 минути или повече са задоволителни за заразяване, само че в този момент това лишава под 15 минути, в случай че сте покрай болен човек може да се болестите безусловно за минута-две ", твърди Тарасанко. Делта плюс има по-силна устойчивост против антитела, само че като цяло в международен мащаб не се вижда той да става доминантен - има други подварианти на Делта, които набират скорост,.

Освен това от ден на ден хора сред 30 и 49 години боледуват. " Отбелязваме, че в столицата Минск, за разлика от други райони, стартира да боледува популацията на възраст от 18 до 29 години ", означи основният хигиеничен контрольор на Беларус.

Според него има разлики и в клиничните прояви на болестта. По-специално, в случай че по-рано пикът на инфекцията т.е. забележимата демонстрация на признаци е била на 7-8-ия ден (въз основа на резултатите от PCR-тест), в този момент към този момент е към 3-4 денонощия след заразяването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР