В Беларус днес излетя руският МиГ-31К кинжалоносец, но този път

...
В Беларус днес излетя руският МиГ-31К кинжалоносец, но този път
Коментари Харесай

Експерт разкри защо Русия отказа да вдигне новия самолет А-50 в Беларус

В Беларус през днешния ден излетя съветският МиГ-31К " кинжалоносец ", само че този път самолетът А-50 не го придружи, оповестява УНИАН.

Военният специалист Александър Коваленко означи, че в този момент МиГ-31К лети без да бъде придружен от аероплан за далечно радиолокационно разузнаване и управление  (ДРЛО).

„ Какво попречи на руснаците да изпратят още един А-50 в Беларус? Все отново те още  имат 6 изправни от 8 непокътнати самолета от този сан. Или може би не всички от тези 6 са изцяло изправни по една или друга причина? Или просто не желаят да рискуват? По време на войната с Украйна съветската Противовъздушна отбрана неведнъж показва своята своенравие и неефективност и по тази причина изпрати още един неповторим А-50 в Беларус, където си отспива всяка вечер с валидол “, написа Коваленко.

Експертът е уверен, че за Руската федерация е по-добре да загуби МиГ-31, в сравнение с А-50.

Изданието напомня случая със аероплан А-50 в Беларус.

Сутринта на 26 февруари съветски аероплан за далечно радиоразузнаване А-50У беше развален по време на офанзиви с дрон на военното летище " Мачулищи " край Минск. Беларуските партизани предадоха на ВСУ неповторимо видео от същия дрон, който взриви съветския аероплан А-50 на летище " Мачулищи ".

На 2 март следобяд беше обявено, че съветският аероплан А-50 е изхвърчал в Беларус. Оказва се, че той е изхвърчал във въздуха, с цел да напусне въздушното пространство на Република Беларус за следващ ремонт в Руската федерация.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР