В Банско беше задържан мъж, който правил незаконно антигенни тестове

...
В Банско беше задържан мъж, който правил незаконно антигенни тестове
Коментари Харесай

В Банско бе разкрит незаконен пункт за антигенни тестове

В Банско беше арестуван мъж, който правил нелегално антигенни проби в хотели в курорта. Михаил Слабаков се оказал част от противозаконните офиси на столична лаборатория, чиято активност се проверява в още няколко града, оповестява БНР.

Операцията по определяне на противозаконната активност на мобилната лаборатория, която има и офис в курорта, се възнамерявала от две седмици, откакто туристи от Банско подали сигнал в Регионалната здравна ревизия.

Служители на инспекцията няколко пъти посетили обекта, обозначен като място за осъществяване на PCR и бързи антигенни проби за Covid-19, само че не разкрили никого. Тогава инспекторите от РЗИ решили да се показват за посетители на Банско и по телефона поръчали услугата за взимане на бърз антигенен тест в един от хотелите.

След половин час на място дошъл 40-годишният Михаил Слабаков, който взел пробите и сумата от 60 лв.. Когато се върнал с резултатите, отразени в документ с печата на лаборатория " Генезис лайф ", бил арестуван от полицейските чиновници. От направената инспекция в офиса на мобилната лаборатория, чиновниците на РЗИ установили, че базата не дава отговор на условията за осъществяване на такива проучвания, а в националната система не са регистрирани позитивни случаи от направени проби от въпросното лице.

Открити са консумативи за PCR проучвания, които са били с изминал период на валидност.

Мъжът, който е от Варна, само че от години живее в Банско, е арестуван за 72 часа, прокуратурата е почнала следствие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР