В Българския енергиен холдинг (БЕХ) е създадено ново дружество –

...
В Българския енергиен холдинг (БЕХ) е създадено ново дружество –
Коментари Харесай

БЕХ създал ново дружество за развитие и съхранение на зелена енергия

В Българския енергиен холдинг (БЕХ) е основано ново сдружение – Национален енергиен оператор, което да се концентрира върху системи, които да способстват за развиването и съхранението на зелена сила. Това сподели служебният министър на енергетиката Росен Христов при започване на профилирано събитие " Energy of Tomorrow ", което се организира през днешния ден в " Интер Експо Център " в София, написа Българска телеграфна агенция. 

По думите му работи се интензивно и с Европейската комисия за започването на планове, които по друг метод да подтикват внедряването на сходни технологии.

Според служебния министър на енергетиката рецесията в Украйна е подтикнала процеса по поощряване на процеса по декарбонизация и въвеждането на различни източници на сила.

" България има една от най-големите въглеродно интензивни стопански системи в Европа, само че това съставлява и огромна опция за внедряването на нови технологии ", добави министър Христов.

Междувременно и на същата конференция ръководителят на Комисията за водно и енергийно контролиране Иван Иванов разгласи, че КЕВР нямало да допусне внезапна смяна на цените на електрическата енергия и на топлинната сила от 1 юли. Не стана ясно по какъв начин може да бъде толкоз сигурен, тъй като цената би трябвало да зависи от пазарната конюктура върху, което КЕВР не може да въздейства. 

Иванов побърза да успокои и за цените на газа. По думите му доставките до края на годината освен са обезпечени доставките до края на годината, само че и синьото гориво продължава да поевтинява в Европа и у нас.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР