В България в момента се случват няколко хибридни атаки, най-вече

...
В България в момента се случват няколко хибридни атаки, най-вече
Коментари Харесай

Анализатор: България е обект на такъв интерес от Русия на първо място заради Черноморския регион

" В България сега се случват няколко хибридни офанзиви, най-много от проруски фракции. Такива фракции употребяват събития като сбиването в центъра на София сред българи и мигранти в своите Telegram канали и други обществени медии, като това е от изгода за Русия и пропагандата ", съобщи пред Euronews Bulgaria анализаторът от Атлантически съвет Руслан Трад.

По думите му в това време се случват и голям брой хакерски атаки, а киберсигурността на страната ни е подложена на кардинални офанзиви от повече от година и половина.

" Всъщност става дума за чести, ежедневни офанзиви върху инфраструктурата на България – нещо, което евентуално ще се ускорява дружно с политическия развой в страната. Ротацията е страхотна тематика за всички проруски организации и за онлайн пространството, което се употребява извънредно мощно от Руската федерация. България е обект на подобен интерес преди всичко поради Черноморския район, той се трансформира в район, който ще бъде оспорван, ще има скупчване на още повече военна мощ. Балканите към момента са обект на политики на Руската федерация, те са значим детайл от нейното наличие в Европа ", изясни още Руслан Трад.

Според него визията за това дали Украйна би трябвало да развее белия байрак не е единствено в изявлението на папа Франциск, който съобщи в изявление за швейцарската социална телевизия, че Украйна би трябвало да " има куража да развее бялото знаме ". " Това е мнение, което върви ръка за ръка с умората в Запада от войната, която пък е обичана тематика на проруския лагер ", означи още анализаторът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР