В България тенденцията със задържане разпространението на коронавируса се оформя

...
В България тенденцията със задържане разпространението на коронавируса се оформя
Коментари Харесай

Д-р Таблов от Германия обясни защо там ситуацията с К-19 е много по-зле, отколкото в България

В България наклонността със задържане разпространяването на ковид се оформя като че ли районна. Подобна наклонност има и на Балканите. Подозирам, че това може да има и връзка с времето. При нас динамичността е надалеч по-драматична. Средата на зимата обаче е рано за предварителна наслада.

Това съобщи в тв изявление доктор Борис Таблов, анестезиолог-реаниматор в Германия.

"Още от 8 до 10 тежки седмици предстоят на Германия поради ковид. Това е декларирала канцлерът Ангела Меркел на закрито съвещание.
Въпреки строгите ограничения циркулацията на вируса не се е лимитирала. Няма внезапен скок в случаите, само че са към 20 хиляди дневно ", съобщи експертът.

Според него резултат е оказало разхлабването към Коледа. Той разясни, че няма хора, които да не са получили болнично лекуване в страната, само че при пренасяне на някои пациенти от едно лечебно заведение в друго нещата се случвали с часове.

"Германия разполага с най-големия брой интензивни кревати в Европа, няма към този момент пациенти, които да не са получили болнична помощ поради липса на кревати ", изясни лекарят.

"За 18 години не си припомням аналогична обстановка. Факт е, че ограниченията не дават мечтаните резултати ", акцентира доктор Таблов.

Според него разпространяването на вируса може да се дължи и на това, че има нов вид на вируса, както и на обстоятелството, че не може да се ограничи общуването в семействата.

Д-р Таблов съпостави ограниченията в България и Германия, като разяснява, че у нас теса по-леки.

Експертът счита, че не трябва да се успокояваме, че у нас има по-малко инфектирани, тъй като вирусът е непредвидим.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР