В България се наблюдава една тенденция, която отсъства в Европа

...
В България се наблюдава една тенденция, която отсъства в Европа
Коментари Харесай

Много от починалите от COVID-19 се лекували сами, късно потърсили лекар

В България се следи една наклонност, която отсъства в Европа – провеждащото се самолечение на огромна част от постъпващите в лечебни заведения български жители и отлагането на срещата им с доктор, който може да реализира навременно лекуване. Така здравният министър проф. Костадин Ангелов изяснява челното място на България в отрицателната ранглиста за смъртност от COVID-19 в Европейски Съюз.

„ Почти всички, стигнали до летален излаз, са потърсили доста късно лекарска помощ “, съобщи той в отговор на въпрос дали българите имат съответен достъп до здравна помощ в пандемията – а и на фона на всеобщи недоволства от „ телефонна медицина “, провеждана от персонални лекари; компликации при достъпа до експерти и трудности при постъпването в болница.

„ Ние сме на едно от водещите места в Европейски Съюз по сърдечно-съдови болести, тези болести, като съпътстващи, утежняват изхода от болестта ковид “, означи Ангелов.

Той изрази вяра след въвеждането на ограниченията позицията на България в класацията за смъртност да се промени в идващите седмици.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР