В България се наблюдава един от най-големите дялове на хора

...
В България се наблюдава един от най-големите дялове на хора
Коментари Харесай

Доклад на ЕК: Корупцията пречи на инвестициите в България

В България се следи един от най-големите дялове на хора живеещи в риск от беднотия, а корупцията и регулаторната неустановеност пречат на вложителите. Това са част от изводите на годишен отчет на Европейската комисия.


Той регистрира, че икономическият напредък у нас остава постоянен, както и фискалната политика. Според документа банковият бранш у нас е укрепен, само че е към момента уязвим. Отбелязва се, че държавните предприятия нямат задоволително висока доходност. Като образец се показва БДЖ.
Бенжамин Анжел - генерална дирекция " Икономически и финансови въпроси ", Европейска комисия: Като става въпрос за бистрота на публичните поръчки, България има една неприятна характерност. В доста от тях има единствено по един претендент. Резултатите са доста по-лоши в съпоставяне със междинните в Европейския съюз. Липсва доверие в правосъдната система. Общественото усещане за независимостта на правосъдната система е едно от най-лошите в Съюза. Класирането на България е обезпокоително - страната е на 108-о място от 138 страни от целия свят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР