В България са регистрирани и трите подтипа на варианта Омикрон.

...
В България са регистрирани и трите подтипа на варианта Омикрон.
Коментари Харесай

Доц. Гломб: В България са регистрирани и трите подтипа на варианта Омикрон

В България са регистрирани и трите подтипа на разновидността Омикрон. Това казаза Нова телевизия доцент Любомира Николаева Гломб, завеждаща поделение „ Вирусология " в НЦЗПБ. „ Новият вид на вируса беше преобладаващ у нас на към 80% при секвенираните проби до 20 януари. Сега процентът на доминация евентуално е по-висок. Притеснително е това, че поради концепцията, че Омикрон протича по-леко, доста хора отсрочват своята имунизация или слагането на бустерна доза. Подтиповете на новия вид заразяват доста повече, като броя на тежките случаи най-после може да се окаже и колкото при Делта разновидността. Това приказва за изкривяване на тренда надолу на новозаразните, само че би трябвало да изчакаме за изкривяване на тренда, отчитащ хоспитализациите. Голяма част от умрелите са неваксинирани”, добави още доцент Гломб.

Доц. Гломб предвижда, че ни чака леко лято във връзка с Коронавирус пандемията, само че посочи, че данните, съображение за това, идват от страни с огромен % имунизирани.

Междувременно експерти алармират за необятен набор от постCOVID признаци, измежду които косопад, главоболие, проблеми с очите и доста други.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР