В България регулаторите не работят, затова имаме ниво на инфлация

...
В България регулаторите не работят, затова имаме ниво на инфлация
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: ПП-ДБ ще работи за по-високи доходи, данъците няма да се вдигат

В България регулаторите не работят, по тази причина имаме равнище на инфлация над естественото. Това сподели в предаването " Референдум " по Българска национална телевизия претендентът за народен представител от " - " Ивайло Мирчев.

Ето за какво в идващото Народно заседание би трябвало да създадем промени в регулаторите, добави той.

Според него служебното държавно управление продължава с дърпането на енергетиката ни към съветската взаимозависимост. Ние имаме ясни цели за нулева взаимозависимост от Русия. Да на Седми и Осми блок на АЕЦ " Козлодуй " с вярната технология, не на АЕЦ " Белене ", съобщи Мирчев.

Задължително би трябвало да влезем в еврозоната. Това е един от целите на ПП-ДБ, уточни той.

По думите му по време на ръководството на кабинета Петков приходите у нас са били съвсем равни на тези в Румъния, а сега приходите в северната ни съседка са с 40-50% по-високи от тези у нас.

Една от аргументите за високата инфлация са цените на храните и дребното български производители на пазара. Един от нашите цели ще бъде да подпомогнем българските производители и да има повече български артикули, означи Ивайло Мирчев.

Той разясни, че от ПП-ДБ ще работят за увеличение на минималната работна заплата, до момента в който тя доближи 50% от междинната заплата.

Няма да има повдигане на налозите, увери той.

Бюджетът, който следва да приемем, ще бъде извънредно предизивкателство. Да се надяваме на зрялост от всички сътрудници и да се съберем в трипроцентния недостиг, разяснява претендентът за народен представител от ПП-ДБ.

По мотив законопроектите, с които се вкарва механизм за следствие на основния прокурор, Ивайло Мирчев сподели: " Демократична България ще поддържа предлагането на Крум Зарков, само че единствено този механизъм за следствие на основния прокурор не е задоволителен - би трябвало да има дълбока промяна на прокуратурата ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР