В България най-устойчиви са енергийните компании, които се задържат най-дълго

...
В България най-устойчиви са енергийните компании, които се задържат най-дълго
Коментари Харесай

НСИ: Енергийните фирми най-устойчиви на пазара, закриват се по-рядко от останалите


В България най-устойчиви са енергийните компании, които се задържат най-дълго на пазара и по-рядко биват закривани. Това демонстрират оповестените от Национален статистически институт данни за така наречен демография на предприятията, като последните са към 31 декември 2017 година, написа „ 24 часа “. Също както сдруженията от енергетиката и компаниите, занимаващи се с рандеман на естествени благосъстояния, се закриват най-рядко, излиза наяве от проучването на националната статистика.

От всичките основани и регистрирани през 2012 година 42 136 български предприятия пет години по-късно не престават да съществуват и да развиват някаква активност едвам 2359, т.е. единствено 5,6% от тях.

Най-бързо се основават и по-късно се закриват компаниите, които се занимават с търговия с недвижими парцели – на петата годинаоцеляватедва 4% от тях. Строителните компании също са с пай живот – към 4-5 години.

Най-разпрострарена през последните пет години е регистрацията на компании за търговия или за автосервизни услуги. След тях пожеланият предмет на активност е търговията с парцели, строителството и - четвърто място - хотелиерско-ресторантьорският бизнес. Поотделно заведенията за хранене и хотелите са напълно малко повече от брокерските компании и от строителните предприятия.

Една от дейностите, в които се записват от ден на ден компании у нас, ев региона нанаучнитеизследвания.Там и заплатите порастват по-бързо през последните 3-4 години. Очевидно става въпрос единствено за проучвания, които са финансирани по европейски или други донорски стратегии, защото в тази сфера на активност в предните години не е имало такова огромно оживление, отбелязва „ 24 часа “. Предприятията с подобен предмет на активност обаче не се отличават с дълъг живот, защото се основават единствено по отношение на съответни планове и след приключването им регистрацията се приключва.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР