В България на практика нямахме първа вълна, през пролетта на

...
В България на практика нямахме първа вълна, през пролетта на
Коментари Харесай

В Пирогов: Пфайзер и Модерна се поставят само за втора доза, първата игла е с Астра/Зенека |

В България на процедура нямахме първа вълна, напролет на предходната година с ограниченията в действителност бяха избавени стотици или хиляди човешки животи. 

Втората вълна през ноември-декември 2020 година в действителност беше първа за нас, в този момент се връщаме към нея, съобщи проф. Никола Габровски, зам.-шеф на " Пирогов ". Според него обществото се оправя добре с коронавирус рецесията. 

Дистанцията, маските, рестриктивните мерки няма да решат казуса ни, който се споделя Ковид-19, само че ще се заразяваме с по-бавни темпове, с цел да стингнем до имунизацията. Това е единственото, което може да ни избави от вируса, изясни Габравски. 

Почти всички пациентите в интензивното поделение на Пирогов са интубирани, сподели още той. Ковид се подмлади с 20 години, посочи професорът. Вероятно повода е, че по-възрастните хора повече съблюдават ограниченията, допусна той. 

Дали един или различен човек ще се имунизира има значение за него и отбраната му, само че няма огромно значение за обществото. Трябва да реализираме всеобщ имунитет, изясни проф. Габровски. 

Хората желаят да се имунизират доста повече, в сравнение с при старта на имунизацията, счита той. Имахме фрапантни образци при имунизирането на изборните комисии - от 150 с избран час, идват в точния момент единствено четирима, описа още проф. Габровски. Това води до загуба на ваксини.

От наша страна и в този момент организацията е направена, акцентира той. Ваксинираме с всички ваксини. Но Пфайзер и Модерна слагаме единствено като втора доза, първа доза се поставя единствено от Астра/Зенека. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР