В България жанрът на мюзикъла все още се развива и

...
В България жанрът на мюзикъла все още се развива и
Коментари Харесай

Виктор Ибришимов: У нас жанрът на мюзикъла все още се развива и е една постоянна борба със статуквото

В България жанрът на мюзикъла към момента се развива и е една непрекъсната битка със статуквото. Най-сериозните музикално-театрални представления освен не сме ги поставяли, не сме ги и чували тук. Това сподели артистът и артист Виктор Ибришимов в предаването " Сториборд “ на Радио " Фокус “ .  

Проблемът по думите му е на концептуално равнище. " Възприятието ни за този род е доста по-различно от това какво в действителност е жанрът на международно равнище. Все още възприемаме мюзикъла като едни 2 часа, в които ти очакваш един лек род, танцуване, пеене, актьорска игра. Докато се разбие този облик, не мисля, че можем да продължим напред “, съобщи артистът.  

Най-голямото предизвикателство за него е бил обликът на Робърт от мюзикъла " Компания “. " Самият мюзикъл е доста концептуален, действието се развива по извънредно необикновен метод. Авторът на мюзикъла Стивън Зондхайм е най-високата летва в Музикалния спектакъл. Нещата при него са на напълно друго равнище по отношение на мюзикълите, които сме привикнали да гледаме. Беше летва, до която не се бях докосвал досега. 

Виктор Ибришимов разяснява, че в същността си музикалният спектакъл е спектакъл. " Когато се подходи към него с уважението, с което се подхожда към съществено драматургично произведение, тогава има положителни резултати. Иначе се получава една куха обвивка, в която се виждат светлини и танцуващи хора “, сподели той.  

Той дефинира " Коса “, " Ах този джаз “ и " Магьосникът от Оз “ като брилянтни акомодации.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР