В България има структури и организации, които открито подкрепят нацизма,

...
В България има структури и организации, които открито подкрепят нацизма,
Коментари Харесай

Доклад на Русия: В България не преследват нацизма

В България има структури и организации, които намерено поддържат нацизма, постоянно провеждат марш на името на идеолога на българския нацизъм и факелно шествие в чест на български съизвършител на фашистите - военния авиатор Димитър Списаревски.

В същото време хулигани поругават места в памет на руските воини и маргинали пробваха да напишат на величествения монумент на Съветската войска графити " Save Ukraine ".

Това е посочено в поредния  на Министерството на външните работи на Руската федерация, озаглавен " Относно обстановката с героизирането на нацизма, разпространяването на неонацизма и други практики, които способстват за ескалацията на актуалните форми на расизъм, расова дискриминация, ксенофобия и свързаната с тях назадничавост ".

Той е оповестен в годината, когато Русия стартира първата от 1945 година насам пълномащабна война в Европа под предлог за " денацификация " на Украйна, само че в действителност приготвя тази есен да анексира окупираните територии. Страната бе изключена от Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида и Съвета на Европа - най-старата правозащитна организация на континента, Москва към този момент не признава решенията на Европейския съд за правата на индивида, а по улиците на съветските градове арестуват хора, единствено тъй като са излезли да стачкуват с лист бяла хартия.

Текстът обгръща десетки страни и съставлява особена примес.

От една страна се показват в детайли съответни образци, организации и събития, илюстриращи тезата на Москва, че " деянията на краен шовинизъм и ксенофобия в България не са необичайност ". От друга се признава, че " вероятността за влизане на представители на български националистически организации в законодателните и изпълнителните органи на властта е малко евентуална. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР