В България има много аномалии - някои секции сменят рязко

...
В България има много аномалии - някои секции сменят рязко
Коментари Харесай

Стоил Цицелков: Честността на изборите се гарантира чрез хората на място

" В България има доста аномалии - някои секции сменят внезапно своя избор от избор на избор, в това число когато вотът е през няколко месеца. Ние би трябвало да разбираем на обществото, че подготовката за операция на изборите е дълготрайна, не се случва в изборния ден. Нашата цел е да съберем гражданска поддръжка за локалните избори ", сподели пред БНР Стоил Цицелков от " Обединение за почтени избори " (ОЧИ).

Новата платформа се бори против изборните измами, пазаруването на гласове и следения избор. В нея влизат съдружие " Данни за положително ", Фондация " Общество.бг " и Антикорупционният фонд (АКФ), публицисти, медии, публични лица и доброволци. ОЧИ ще употребява данни, с цел да насочва вниманието на медии и доброволци към местата в страната с изборни аномалии, които са знак за платен избор или различен тип измами.

По думите му с хартиените бюлетини остава субективният фактор кой ги брои:

" Имаме подозрения, че годни бюлетини са били инвалидирани. Тъй като не се разрешава разбор и одит, не можем да кажем това изрично ".

Цицелков акцентира, че честността на изборите се подсигурява посредством хората на място.

" Между 8-10% нямат добра интернет връзка, която да подсигурява видеоизлъчване. От Обществения съвет към ЦИК ще предложим там, където няма видеоизлъчване в действително време, ще се обезпечи видеозаснемане. За да се предотврати скандал - да няма нито лъчение, нито запис ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР