В България има делегация от най-висши прокурори на работна среща,

...
В България има делегация от най-висши прокурори на работна среща,
Коментари Харесай

Бащата на един от убитите пред „Соло“: Илиян Тодоров може да ни бъде предаден в края на 2024 г.

„ В България има делегация от най-висши прокурори на работна среща, на която още в понеделник е бил дискутиран проблема с неговото предаване след излежаване на присъдата, която му е наложена от Узбекистан. Най-ранното време, в което той може да бъде предаден е края на 2024 година “.

Снимка: bTV

Това сподели в „ Тази заран “ Михаил Въжаров, татко на убития пред дискотека „ Соло “ Кирил Въжаров, за търсения причинител Илиян Тодоров .

През декември 2013 година Тодоров беше наказан на доживотна присъда от Върховния касационен съд за двойното ликвидиране пред дискотека „ Соло “, което стана на метри от правосъдната палата на 18 април 2009 г. Тогава след скандал с нож бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров, които починаха. Техен другар също бе атакуван, само че оцеля.

Узбекистан, където беше арестуван Илиян Тодоров, може първо да го съди за подправен паспорт

В продължение на 12 години от причинителя на убийството Илиян Тодоров нямаше и диря. През май тази година той беше арестуван в Узбекистан, откакто беше спрян поради подозрения за подправен паспорт при опит да излети за Истанбул. Той беше хванат и наказан на пет години затвор в Узбекистан. 

Снимка: bTV

„ Според техните закони тогава той може да желае предварително освобождение или тяхната система позволява той да бъде предаден на българските управляващи даже и да не желае. Нашите прокурори са получили увещание, че той ще бъде предаден на българските управляващи за излежаване на присъдата си в български затвор “, добави бащата на единия от убитите пред „ Соло “.

По думите му не е ясно къде е бил Тодоров през всички 12 години и от какъв брой време е бил в Узбекистан.

„ Главният провинен за неговото овакантяване е арбитър Ченалова, която на първа инстанция му първа върна всички права, в случай, че нейната помощничка беше безапелационна, че той е причинителят “, сподели още Михаил Въжаров.

 

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР