В България има 100 000 души държавната администрация. Те на

...
В България има 100 000 души държавната администрация. Те на
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Ако утре няма избрано правителство, с висока степен на вероятност отиваме на избори

В България има 100 000 души държавната администрация. Те на кого са? Как може хората да са крепостни? С госпожа Плугчиева съм се карал повече от всички. Това не е причина да не отчитаме високите й професионални качества. Хайде да отидем при фрагментите на президента, тъй като този сюжет ми е доста забавен. Ако има фрагменти на президента, аз съм покъртен - това неприятно ли е? Г-н Петков бе длъжностен министър на президента Радев. И по какъв начин я докарахме до там, това да се загатва с упрек - фрагменти на президента. 

 

Всичко е доктрина на конспирацията. Павлов е работил и в нашата администрация. 

Щом някой е бил шеф, това му  белег на челото за цялостен живот. Хората не са крепостни. Няма по какъв начин да пресъздам наличието на всеки диалог с проф. Габровски. Всички претенденти за министри са подбрани и утвърдени от него. Питал ме е за съвет, тъй като имам опит. Предполагам, че мога да съм потребен. 

 

Експертно държавно управление е рисково, когато не се знае кой я носи политическата отговорност. Тук ГЕРБ-СДС носи тази отговорност. Това /бел. ред. проектокабинет с проф. Габровски/ е ексцентрично деяние, с цел да се излезе от този политически блокаж. Опасявам се, ме в случай че отидем на пети избори, откровено се багра, че може да предозираме демокрацията и една част от обществото да реши, че този модел на ръководство е привършен. 

 

Ако има кабинет, е добре да се внесе бюджет и той да е подсилен. Работещо държавно управление ще внася законопроект и то би трябвало да имат поддръжка в Народно събрание. 

Нямам сигнали какво ще се случи при гласуването. Ще има тест за политическа отговорност. Има трети мандат, който е спешен. Ако на следващия ден няма определено държавно управление, с висока степен на възможност отиваме на избори. 

 

Различното при третия мандат е, че ще сме прекомерно покрай изборите и в някой може да се е събудила отговорността. Шансът е да има държавно управление на следващия ден. След това възможностите падат внезапно.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР