В България горивата са с около 50% по-евтини, отколкото в

...
В България горивата са с около 50% по-евтини, отколкото в
Коментари Харесай

Горивата у нас - с 50 евроцента по-евтини

В България горивата са с към 50% по-евтини, в сравнение с в Германия. Това демонстрират данни от немско изследване. По данни на Института за немска стопанска система в България един литър бензин А95 коства с 50 евроцента по-малко в сравнение с в Германия. По-скъпи от тези в Германия са горивата във Франция и Италия, които притеглят и доста немски туристи, се споделя още в информацията.
" България постоянно е била измежду страните от Европейски Съюз с най-евтини горива, като изместването й от тази позиция преди няколко месеца е било вследствие на държавната интервенция в цените на други страни - членки на съюза ", сподели пред БТВ Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.
Бенчев изясни, че за разлика от други европейски страни в България няма разлика в цените на горивата на база час от денонощието. Разлика има главно поради местоположението и отчасти поради деня от седмицата, само че там нормално тя се формирала от стратегиите за преданост на всяка верига. 
Експертът не чака повишаване на метана поради връщане ставката от 20% Данък добавена стойност върху него, като то щяло да се компенсира от поевтиняването на самата суровина.
Горивата в България са в топ 7 на най-качествените в Европа, като това е оценка на Европейската комисия. Според Бенчев чувството за по-лошо качество идва от биокомпонента в горивата. 
" Лошо е транспонирано европейското условие за смесването с биогорива, а те са по-малко калорични от елементарните ", разясни той.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР