В България днес се провежда избор на кметове на общини,

...
В България днес се провежда избор на кметове на общини,
Коментари Харесай

Варна избира местна власт

В България през днешния ден се организира избор на кметове на общини, кметове на обитаеми места и общински съветници за мандат 2019- 2023 година. Изборният ден стартира в 7.00 часа и ще продължи до 20.00 часа.

11 претенденти, сред които 3 дами, ще се борят за кметския пост във Варна. 45 са кандидатите за районни кметове. Общият брой на претендентите за локалния парламент е 730. Те са издигнати от 27 партии и обединения. Двама са претендентите, подкрепени от инициативни комитети.

Вотът в града ще се показва посредством бюлетини за избор на кмет на община, кмет на регион и общински съветници. В селата вместо за кмет на регион, ще се гласоподава за кмет на кметство.

Над 400 са изборните секции, в които жителите на община Варна ще упражнят правото си на избор. Имащите право на глас в общината са към 300 000 души.

В деня на кметските избори продажбата на алкохол във Варна е неразрешена. Изключение ще се прави за тези, които организират проведени тържества. В изборния ден се не разрешава провеждането на всеобщи прояви, при които съществуват предпоставки за нарушение на публичния ред или сигурността на придвижването. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР