В България да си глупак и прецакан е най-нормалното състояние.

...
В България да си глупак и прецакан е най-нормалното състояние.
Коментари Харесай

Прост и прецакан - новата българска мечта

В България да си простак и прецакан е най-нормалното положение. Населението се държи като анестизирано, а властта безчинства необезпокоявана. Дори през турско е имало повече недоволни, хайдути, отмъщения, запалени чифлици на бейове-изедници и чорбаджии кожодери. Вече и това го няма.
Преди дни едно лице, олицетворяващо слугинажа в ГЕРБ извърши мръсна поръчка. Другите от парламентарната група от прислужници и маши я претвориха в реалност. Така се родиха на първо четени едни от най-гнусните законови положения - частни охранители към този момент могат бъдат хора без приблизително обучение и такива, които са наказани и са излежали присъди. Накратко казано, невежи и някогашни пандизчии ще се влеят в редиците на охранителната войска и ще бъдат въоръжени. Нещото от ГЕРБ вика, че някои от наказаните били наказани за произшествия и други неща, не наложително за убийства, грабежи и прочие Нещото обаче знае, само че премълчава, че такива хора няма да отидат за охранители, само че крадци, измамници и изключително биячи ще се запишат незабавно в частните военизирани групи. В България има над 130 000 охранители. В Министерство на вътрешните работи служат към 55 000 души, а армията ни наброява не повече от 25 000 военни. Вие сметнете разликата. За сведение, в Австрия частните гардове са под 3000.

Българинът в действителност е огромен глупак, щом не вижда каква войска е в услуга на съмнителни и тъмни ползи. Повечето охранителни компании са благосъстоятелност на политици и хора от ръководството или на подставени от тях лица. Членове на някогашните силови групировки също имат охранителни компании. Добре ли ви звучи?

Държавната компания „ Автомагистрали “ усвоява трескаво 5 милиарда лв.. Фирмата, основана да засмуква големи държавни средство до скоро е имала към 200 служителя, които към този момент са към 400. Притежава също два-три багера, два-три валяка и нови десетина камиона. За да се усвоят стремително милиардите, компанията наема частни подизпълнители, което е нелегално. Тези подизпълнители са над 350 и никой не е в положение да каже кои са тъкмо и на кои обекти работят. Сигурно е обаче, че множеството са близки до властта и на ортака на Борисов – Делян Пеевски. И най-важното: милиардите се раздават на зелено. А вие зяпайте и лапайте мухите, пардон – снежинките… Нула гражданска реакция.

През декември 2020 единствено за двайсетина дни това държавно управление е похарчило стремително близо 8 милиарда. Не е регистриран обществено нито един лев. Само Борисов и компания знаят къде е отишла рекордната сума. Отново никаква реакция. Но дебилна наслада от 50-те мизерни левчета за пенсионерите – всеки ден по малкия екран.

Депутати от ГЕРБ са внесли ремонти в Закона за рибарството и аквакултурите. През преходните и заключителните му разпореждания те прокарват корекция на Закона за морските пространства, вътрешни водни пътища и пристанищата, които разрешават към този момент издигнати здания за сезонно прилагане, които граничат с риболовен или профилирани пристанища, да не подлежат на унищожаване. По този метод ГЕРБ узаконява морския замък на Доган в „ Росенец “.

Българинът мълчи. Мълчи и когато се оповестява, че чешката прокуратура проверява продажбата на Топлоелектрическа централа „ Варна “ на Доган.

В петък в парламентарната залае импортирано предложение за смяна в закона, която да разрешава обраната на страната да може да се отдава на концесия. Сиреч ярмията и управлението на военното министерство. Не било обаче ясно, който е внесъл това предложение. Всъщност армията ни от дълго време е отдавана на концесия и под аренда на всевъзможни тулупи, сега е доближат безспорен връх в това отношение...

Пак безмълвие. Защо, бе, хора?!

Доскоро бяхме първенци по смъртност от ковид, през днешния ден пък сме последни по темпове на имунизация. Откъм така наречен народ - овча тишина.

Продъни се сектор от метрото, открита с фанфари единствено преди месеци. Заглавичват ни с пояснения, че Перловската бара е причина з белята. Не, не е. Крадене, мърляво строителство и тотална безнаказаност са повода, само че по какъв начин да пипнат своите хора? Столичани онемели като риби. Да простят рибите…

Частни армии, въоръжени с палки, револвери и автоматизирано оръжие. Пет милиарда изсипани в кухата компания „ Автомагистрали “ и разпределени на свои хора. Осем милиарда, потънали незнайно къде и защо. Това е пазаруване на избори. Това е цинизъм. Това е закононарушение.

В България царува див феодализъм. Отношението към популацията е като към плебеи. Но за какво да не се държат като феодали и робовладелци, откакто самото население търпи покорно, с някакъв мазохизъм даже. Единствената феодална страна, член на Европейски Съюз. Феноменално!

Емил Азар
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР